Ultimele Știri

(VIDEO) Violențe la Hong Kong: Polițiștii au tras focuri de armă în aer

hong kong

Ciocniri violente au avut loc la Hong Kong între comercianții care nu vor să renunțe la tarabele lor și poliție. Polițiștii au folosit bastoane și spray cu piper, marți dimineață, pentru a dispersa mulțimea. La un moment dat  un polițist a scos pistolul și a tras mai multe focuri de avertisment, pentru a speria mulțimea violentă.

Poliția a tras două focuri în aer, a spus o purtătoare de cuvânt a Poliției. Coșuri de gunoi, bucăți de cărămidă și sticle sparte au umplut faimosul bulevard, Nathan Road, marți dimineață.

Protestatarii au aruncat cu cărămizi în poliție, în timp ce alți demonstranți au dat foc la coșurile de gunoi de pe străzile din Mong Kok, un cartier din inima centrului financiar asiatic.

Ciocnirile au izbucnit după ce poliția a vrut să mute tarabele vânzătorilor ambulanți care vând delicatese locale, brelocuri și bunuri de uz casnic, turiștilor și cetățenilor chinezi.

Trei oameni cu vârste cuprinse între 27 și 35 de ani au fost arestați pentru atacarea unui polițist și obstrucționarea acestora, în timp ce trei polițiști au primit tratament în spital. Radiodifuzorul RTHK a spus mai târziu că 24 de persoane au fost arestate.

Străzile înguste din jurul Mong Kok au fost scena unora dintre cele mai violente ciocniri, în timpul protestelor de la sfârșitul anului 2014. Cetețenii din Hong Kong cer democrație și alegerea directă a conducătorului a fostei colonii britanice, cedată Beijingului, în 1997.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*