Ultimele Știri

VIDEO: Violențe între extremiștii de dreapta și Antifa în Germania

dortmund

Orașul Dortmund din Germania a fost scena unor violențe între extremiștii de dreapta și antifasciști. 

În partea de vest a orașului german Dortmund a avut loc un marș de extremă-dreapta în memoria unui tânăr înjunghiat și ucis într-o stație de metrou acum 10 ani. La manifestație au participat circa 100 de neonaziști, dar un grup Antifa mul mai mare la număr a încercat să blocheze marșul și totul a degenerat într-o serie de violențe, inclusiv cu forțele de ordine.

Pentru a preveni ciocnirile violente între grupurile extremiste, mii de ofițeri de poliție au fost trimiși la Dortmund din toată țara.

 

„Imigrația înseamnă creștere economică socială” și „Capitalismul trebuie distrus”, aceste mesaje au fost afișate de guparea antifascistă care a scos circa 2000 de activiști în stradă.

Un grup de huligani antifasciști a încercat să spargă baricada poliției pentru a ajunge la manifestanții de dreapta însă fără efect. Forțele de ordine au folosit gaze la crimogene pentru ai dispersa pe activiștii violenți. Un purtător de cuvânt al poliției locale a declarat că luptele ar putea continua prin cartiere și au dispus măsuri speciale pentru a tempera mișcările violente.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*