Ultimele Știri

VIDEO: Violențe în Turcia la marșul aniversar dedicat lui Evlan Berkin

evlan

Poliția turcă  a atacat cu tunuri de apă și gaze la crimogene manifestanții care au organizat un eveniment omagial în memoria lui Evlan, tânărul ucis acum doi ani în timpul protestelor din piața Taksim. 

Activiștii au marcat prima aniversare de la moartea lui Berkin Elvan pe 11 martie 2014, după ce a petrecut 269 zile în comă din cauza rănilor suferite. Evlan a fost lovit în cap cu o canistră de gaz lacrimogen de poliția turcă în timpul protestelor din primăvara anului 2013.

Evlan avea doar 15 ani, la momentul decesului. Moartea lui Elvan a produs un val de proteste în toată Turcia pe parcursul anului 2014. Poliția turcă a intervenit în forță, miercuri,  asupra manifestanților din Piața Taksim (Istanbul), care au desfășurat un banner pe care scria „Berkin este aici.”

evlan

Protestatarii au refuzat să plece, astfel mai mulți au fost arestați de ofițerii în civil. Zece persoane au fost arestate, a anunțat CNN Turcia.

În capitala Ankara, poliția a folosit tunuri de apă pentru a sparge manifestația și au dispus arestarea a 11 persoane, afirmă presa locală. Poliția a mai raportat dispersarea unei demonstrații în orașul Izmir.

Părinți și susținători lui Elvan sunt furioși deoarece ofițerul care l-a ucis  nu a fost adus în fața instanței pentru a plăti pentru crima comisă, acuzând autoritățile de faptul că ascund numele ucigașului.

berkin-elvan

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*