Ultimele Știri

VIDEO: Vin în valuri – 4.600 de imigranți au intrat în Macedonia în ultimele 24 de ore

GEVGEJLIA

 4600 de imigranți au intrat în Macedonia în ultimele 24 de ore, anunță agenția pentru refugiați a Națiunilor Unite UNHCR, miercuri (9 septembrie).

Grupuri de oameni s-au adunat pe partea greacă a frontierei și au fost împărțiți în grupuri mai mici. După trecerea frontierei din apropierea orașului Gevgelija imigranții  s-au uracat în trenuri, autobuze și taxiuri spre granița cu Serbia, de unde speră să treacă în Ungaria.

Pentru cei mai mulți, destinația finală este Germania, unde speră că vor fi în măsură să aplice pentru azil. Fluxul de imigranți nu dă nici un semn de încetinire, alte mii sau chiar peste 10.000 sunt așteptați să sosească în Macedonia în următoarele câteva zile, conform Natiunilor Unite.

„Avem de ieri de la 18 până astăzi deja 4600. Există mai multe trenuri care au plecat, precum și autobuze. Avem informații din partea greacă că există aproximativ 2.000 de oameni acum care așteaptă să plece din insulele grecești. 6.600 de imigranți vor fi evacuați de pe insula Lesbos unde situația a devenit critică”, a declarat Alexandra Krause de la agenția pentru refugiați a ONU.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*