Ultimele Știri

Video: Victor Pițurcă, despre meciurile cu Ungaria și Finlanda

Victor Pițurcă are emoții înainte celor două partide din preliminariile Campionatului European din 2016, Ungaria și Finlanda fiind niște adversari creditaţi cu şanse la calificare, iar cu cel mai bun lot care-l are la dispoziție pentru cele două partide din 11 și 14, selecţionerul spune că va aborda la victorie.

România va disputa sămbâtă, 11 octombrie, partida tur cu Ungaria, și apoi partida cu Finlanda, pe 14 octombrie, iar Victor Pițurcă a declarat în cadrul conferinței de presă organizate dinaintea reunirii lotului că vede România ca fiind mai puternică decât în preliminariile trecute.

„Față de precedentele calificări, mi se pare că România e mai puternică, în timp ce Ungaria mi se pare mai slabă. Trebuie totuși să demonstrăm pe teren acest lucru. Meciul va fi foarte disputat și dificil. Trebuie să jucăm de aceeași manieră ca-n precedentele preliminarii, când ne-am impus cu 3-0”, a spus selecționerul.

Piţurcă a făcut un apel şi către suporterii naţionalei, îndemnându-i pe aceştia la calm şi la o atitudine normală la meciul cu Ungaria pentru a nu risca sancţiuni drastice din partea UEFA.

„Mi-aş dori ca jucătorii şi spectatorii să dea dovadă de fair-play, iar la final să ne bucurăm de cele trei puncte. Ar fi un mare handicap pentru noi să nu avem suporterii la meciurile următoare din pricina unor eventuale scandări la această partidă”, a adăugat Pițurcă.

În cadrul aceleeași conferințe de presă, Victor Piţurcă a explicat convocările mai multor jucători, printre care se numără şi cele ale lui Luchin, Rusescu sau Florin Gardoş.

„E normal să surprindă convocarea lui Luchin, dar m-am gândit până în ultimul moment. Am mizat pe Luchin în locul lui Papp pentru că al doilea nu a jucat ceva timp, cât a fost pe la Astra şi Chievo, în timp ce Luchin a jucat mereu, mai puţin în ultima vreme, cînd a mai prins doar meciuri din Cupă sau cîteva minute în meicurile de campionat. Gâlcă îl foloseşte pe Sânmărtean pe postul de mijlocaş central, dar când joci cu un adversar valoros rişti folosindu-l acolo. Rămâne de văzut pe ce poziţie îl voi folosi cu Ungaria. Rusescu nu m-a impresionat nimic. Dar din punct de vedere al experienţei am încredere în el. Aveam nevoie de un atacant având în vedere că Marica lipseşte la primul joc. E prea mult dramatism în ceea ce priveşte evoluţia lui Chiricheş din meciul cu Beşiktaş, a făcut câteva greşeli, dar nu trebuie pus la zid. Nu e afectat, viaţa merge înainte. Contează ce facem noi cu Ungaria, nu mai contează ce a făcut Chiricheş la Tottenham. Am fost mulţumit de Maxim în meciul cu Grecia, dar e nevoie să joace şi la echipa de club pentru a se impune la echipa naţională. Nu mai joacă la fel ca în primul sezon de Bundesliga şi i-am spus acest lucru”, a precizat selecţionerul.

Iată lotul întreg al echipei naționale înaintea disputării meciurilor cu Ungaria și Finlanda:

Portari – Costel Pantilimon, Ciprian Tătărușanu, Silviu Lung jr.

Fundași – Vlad Chiricheș, Dorin Goian, Florin Gardoș, Dragoș Grigore, Cosmin Moți, Răzvan Raț, Srdjan Luchin, Iasmin Latovlevici

Mijlocași – Ovidiu Hoban, Mihai Pintilii, Gabriel Torje, Alexandru Maxim, Andrei Prepeliță, Cristian Tănase, Alexandru Chipciu, Gabriel Enache, Lucian Sânmărtean

Atacanți – Bogdan Stancu, Ciprian Marica, Raul Rusescu, Claudiu Keșeru


Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*