Ultimele Știri

VIDEO: Vama Leușeni a fost blocată de sute de unioniști cu flori și tricoloare pentru George Simion

Protest la vama albita

Peste 1.000 de unioniști au blocat timp de câteva ore vama Leușeni în semn de protest față de expulzarea liderului Acțiunii 2012, George Simion, care aștepta de cealaltă parte a punctului vamal pentru a fi lăsat să revină în Republica Moldova.

Sute de manifestanți înarmați cu flori și steaguri tricolore s-au îndreptat spre Vama Leuşeni pentru a cere anularea restricției de pătrundere pe teritoriul Republicii Moldova a liderului unionist George Simion, care a fost expulzat miercuri de peste Prut.

„Unitate”, „Unire”, „România n-a avut, graniță la Prut”, „Jos hotarul de la Prut!”, „România nu uita, Basarabia e a ta!”, „România mare, în vechile hotare” au scandat tinerii adunați la cele două puncte ale trecerii frontierei spre Republica Moldova. De asemenea, aceștia au întins un imens drapel românesc și au intonat împreună imnul României.

Imnul nostru

Posted by Tinerii Moldovei on dimanche 17 mai 2015

După aproape două ore de protest, activitatea în Vama Leuşeni a fost reluată, însă unioniștii au avertizat autorităţile că protestele vor fi reluate, în cazul în care nu îi va fi ridicată interdicția de intrare în Republica Moldova lui George Simion, care a fost emisă pe o perioadă de cinci ani.

Acțiunea de la cel mai mare punct de trecere a frontierei din estul României are loc la o zi după ce în centrul Chișinăului, peste 20 de mii de oameni au cerut Unirea Basarabiei cu România.

Marș unionist la ChișinăuVezi FOTO: Mii de tineri cer UNIREA la Chișinău

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*