Ultimele Știri

VIDEO: Valuri de migranți trec din Grecia în Macedonia

Migranții trec din Grecia în Macedonia, pentru a-și continua călătoria către țările vestice, membre ale Uniunii Europene.

Aceștia traversează țările pentru a re-intra în Zona Shengen în Ungaria și a putea ajunge în țările occidentale ale Uniunii Europene.

Într-un aflux fără precedent, mai mult de 157.000 de refugiați și migranți economici au traversat pasajul îngust din Turcia, în bărci pneumatice, pentru a ajunge în Grecia, conform Guvernului. Aceștia au cerut Uniunii Europene ajutor de 700 de milioane de euro.

Aproximativ 2.000 de imigranți sosesc în fiecare zi pe insulele grecești, iar atât în porturi, cât și la granița dintre Macedonia și Grecia, s-au produs blocaje. Poliția de frontieră permite trecerea a câte 50 de migranți la fiecare 15 minute.

Echipele se deplasează de două ori pe zi și conduc migranții economici și refugiații, în cea mai mare parte sirieni, către granițele Macedoniei pentru a traversa Serbia.

Ultima etapă a călătoriei lor, înainte de a re-intra în zona Shengen fără pașaport a Uniunii Europene, este la granița cu Ungaria, pe care autoritățile au consolidat-o prin construirea unui gard și înmulțirea patrulelor.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*