Ultimele Știri

VIDEO: Vâjthaţul, un joc inspirat din franciza „Harry Potter”, are prima campioană

vajhat harry potter

Ultima bătălie pentru primul titlu de campioană la jocul inspirat din franciza „Harry Potter” s-a dat între Franţa şi Marea Britanie, în Campionatul European de vâjhaţ.

Bilanţul acestei competiţii: 2 zile de întreceri, 12 ţări concurente, 7 jucători în fiecare echipă.

În această competiţie, un număr de 12 echipe europene s-au înfruntat. Campionatul a fost organizat weekendul trecut, în regiunea italiană Toscana. Franţa a învins Marea Britanie în finala de duminică a competiţiei, cu scorul de 90 la 50, la finalul unei partide care a avut o durată de 30 de minute. Pe locul al treilea s-a clasat echipa Norvegiei.

Febra „Harry Potter” a cuprins şi universul sportiv din Europa. Vâjthaţ (Quidditch în limba engleză, n.r.), un sport practicat pe mături zburătoare în saga „Harry Potter”, este în prezent practicat de jucători reali, pe sol, între două echipe.

Vâjthaţ a devenit un sport veritabil, nu un simplu produs al imaginaţiei, şi a fost creat în Statele Unite în 2005, conţinând numeroase reguli stricte, precizează publicaţia franceză Libération. Fiecare echipă are un portar, dar şi aruncători, urmăritori şi un prinzător. Fiecare jucător aleargă pe teren, cu o mătură între picioare. Jucătorii marchează puncte aruncând mingile prin una dintre cele trei porţi circulare ale echipei adverse, în timp ce prinzătorul încearcă să captureze „hoţoaica aurie”, o minge de mărimea celei de tenis, agăţată pe spatele unui jucător care nu face parte din niciuna dintre cele două echipe.

Interesul pentru acest sport este atât de mare, încât astfel de competiţii au început să fie organizate aproape peste tot în lume. Există deja chiar şi o Cupă Mondială de Vâjthaţ.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*