Ultimele Știri

VIDEO: „V to V”, sistemul care ar reduce considerabil numărul accidentelor în trafic. Invenția, obligatorie în SUA

aplicatie v to v

Autoritățile americane au dat undă verde unui proiect menit să reducă numărul accidentelor din trafic. Elementul central e un sistem ce le permite mașinilor să comunice între ele. Anumite vehicule au fost dotate deja cu această tehnologie.

Tehnologia „V to V” le permite mașinilor să comunice între ele pe timpul deplasării și să îl avertizeze pe șofer în legătură cu riscul unei coliziuni. Iar asta cu mult înainte ca omul de la volan să își dea seama de pericol.

ANTHONY FOXX, secretarul transporturilor: „Vrem ca această tehnologie să fie implementată cât mai repede posibil.”

Cu ajutorul sistemului „V to V”, vehiculele au posibilitatea de a face schimb de informații – precum viteza și direcția – de mai multe ori într-o secundă. Grație acestui trafic accelerat de date, mașina îl poate anunța pe șofer dacă poate schimba în siguranță benzile.

În plus, poate detecta eventuale obstacole, moment în care activează frânarea de urgență.

Vehiculele dotate cu această tehnologie pot să comunice și cu semafoarele, așa ca șoferul va afla în cât timp se va schimba culoarea. Sistemul ar urma să devină obligatoriu în Statele Unite, în etape, în următorii ani. Înainte de asta, proiectul va ajunge însă în dezbatere publică. Există temeri că tehnologia este vulnerabilă în fața unor atacuri cibernetice și încalcă viața privată.

Industria auto va fi cea care va suporta costurile acestei schimbări, iar primele estimări vorbesc de 100 de dolari în plus, pentru fiecare vehicul.

Rezultatul va merita fiecare bănuț, spun oficialii americani, care estimează că tehnologia va preveni aproape 80% din accidentele rutiere din Statele Unite.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*