Ultimele Știri

VIDEO: Uraganul Patricia, cel mai mare din istorie, a lovit coastele Mexicului

uraganul patricia

Uraganul Patricia, cel mai mare din istorie, a trecut vineri pe deasupra coastei Mexicului la Oceanul Pacific, provocând pagube mai puțin grave decât se estimase, relatează AFP sâmbătă.

Autoritățile i-au mutat pe locuitori, au închis porturile și școlile și i-au evacuat pe turiști înainte ca uraganul de categoria a 5-a să ajungă la statul Jalisco.

Însă, la cinci ore după ce uraganul a ajuns deasupra Mexicului, președintele Enrique Pena Nieto a anunțat într-un mesaj televizat că „pagubele sunt mai puțin grave decât cele așteptate de la un uragan de asemenea magnitudine”.

Președintele mexican a cerut totuși populației să rămână în adăposturi, reamintind că uraganul reprezintă încă o amenințare. „Nu putem încă să ne coborâm garda. Insist asupra faptului că partea cea mai periculoasă a uraganului nu a intrat încă pe teritoriul nostru”, a spus șeful statului.

Între timp însă, Centrul național al uraganelor de la Miami, a anunțat că uraganul a scăzut în intensitate până la categoria a 2-a deasupra Mexicului, relatează Reuters. Uraganul Patricia este mai puternic decât taifunul Haiyan, care a provocat moartea sau dispariția a 7.350 de persoane în Filipine în noiembrie 2013.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*