Ultimele Știri

VIDEO: Unioniștii cer UNIREA la reuniunea guvernelor de la București și Chișinău

basarabia

Peste 300 de tineri din Republica Moldova și România au ajuns, marți, la Neptun unde se desfășoară ședința comună de a Guvernelor de la București și Chișinău și scandează lozinci în favoarea unirii Republicii Moldova cu România, informează Mediafax.

Manifestanţii, conduşi de George Simion, cer monedă unică şi unirea celor două ţări. Unioniştii au forţat un cordon al jandarmilor şi s-au apropiat de vila unde cele două guverne se vor întâlni. Excesul de zel al jandarmilor a dus la îmbrânceli și o stare de nervozitate, care nu își avea locul la un astfel de eveniment.

Unioniștii au strigat: „București și Chișinău, două inimi românești”, “Basarabia, pământ Românesc!”, “DNA, treci Prutul!”, “Vrem Unirea!”, „Noi suntem acasă”, „Vrem BNR, NU BNM”, „Politică externă comună”!

George Simion, președintele Acțiunea 2012, a declarat, într-o intervenție la postul de televiziune B1 Tv, că o delegație a unioniștilor va fi primită la discuții de către cei doi premieri, Victor Ponta și Valeriu Streleț.

Mitingul este organizat de Platforma Unionistă ”Acțiunea 2012”, oamenii spunând că au venit să transmită reprezentanților guvernelor României și Republicii Moldova că ar trebui să fie stabilit un calendar pentru unirea celor două state.

Iulia Modiga, reprezentanta Platformei Unioniste, a declarat că pentru unificare trebuie făcuți mai mulți pași, între care interconectarea energetică, o bancă națională comună, precum și o politică externă și internă comune. Ea mai spus că o delegație a unioniștilor urmează să fie primită de către oficialități în Centrul Internaţional de Conferinţe Neptun, unde se desfășoară ședința comună a guvernelor.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*