Ultimele Știri

VIDEO: Un stres în minus! Este cea mai tare invenție pentru telefoane

În curând cei care au telefoane iOS și Android vor putea să își încarce, cu același cablu, telefoanele. Asta pentru că o echipă de cercetători australieni a inventat cablul care se poate plia atât pentru portul telefoanelor și tabletelor Apple, cât și la micro-USB-ul utilizat de dispozitivele cu sistem Android. Invenția se numește LMcable și a atras atenția investitorilor încă din momentul în care a fost lansat pe KickStarter, o platformă pe care se poate obține finanțare.

cablu LMcable

Inventatorii australieni aveau nevoie, pentru producerea acestuia, de aproape 3400 de euro. Cum nu dispuneau de această sumă, au urcat proiectul pe KickStarter, o platformă unde cei interesați pot dona bani. Spre surprinderea lor, suma nu numai că a fost strânsă chiar din prima zi, ci s-a ajuns la o valoare mult mai mare. Suma depășeşte deja 93 de mii de euro şi va crește, căci mai sunt 26 de zile până la încheierea perioadei de donații.

Faptul că s-au donat atâția bani într-un timp atât de scurt arată, de fapt, cât de deranjant este pentru utilizatori să aibă la ei mai multe cabluri pentru încărcarea dispozitivelor pe care le dețin.

LMcable folosește un conector care, în funcție de cum este rotit, poate fi conectat fie prin microUSB, fie la portul specific telefoanelor marca Apple. Ce-i drept, în acest moment varianta propusă de australieni poate doar să încarce telefoanele inteligente, nu și să transfere date din calculator spre telefon sau invers.

Nu se știe cu exactitate când va avea loc lansarea încărcătorului LMcable, însă este posibil ca acesta să apară pe piață în doar câteva luni.

În acest moment, aproape toate mărcile de telefoane și tablete folosesc același tip de încărcător. Singurii care nu s-au conformat sunt cei de la Apple, însă din 2017 acest lucru s-ar putea schimba, căci toate companiile de telefonie mobilă vor fi obligate de Uniunea Europeană să producă un singur tip de încărcător.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*