Ultimele Știri

VIDEO: Un primar francez a turnat noroi și gunoaie peste o tabără de romi veniți din România

romi

Primarul orașului Haubourdin, Bernard Delaby, localitate din apropierea metropolei Lille a venit cu o idee neconvențională pentru a scăpa de romii veniți din România.

Edilul a încercat să îi gonească pe romi și a ordonat să fie turnat noroi și gunoaie peste tabăra în care aceștia locuiau. 


Haubourdin: la municipalité déverse de la boue… by lavoixdunord

Familiile care locuiesc în tabăra respectivă au copii care frecventează școli din apropiere, însă au fost puși sub o procedură de evacuare. Pentru a evita deportarea, s-au stabilit pe un teren din apropierea metropolei franceze Lille, cu sprijinul voluntarilor. Ei doresc ca „romii înscriși la școlile Pierre et Marie Curie și Leo Lagrange, să poată termina anul școlar. O scrisoare de sprijin, cu o sută de semnături, a fost prezentată primarului”, notează publicația Vocea Nordului.

Într-o declarație, Partidul Verde a condamnat ferm metodele primarului Bernard Delaby.

„Acest act de profundă indignare este cu atât mai violent pentru că a fost orchestrat de către municipalitate și primarul Bernard Delaby. Partidul Verde reamintește faptul că rolul unui funcționar ales al Republicii este de a asigura viața comunității și protecția cetățenilor săi, toți cetățenii, și nu de a stimula ură,” a comentat partidul în textul său.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*