Ultimele Știri

VIDEO: Un jihadist a luat mai mulți ostatici în Sydney

Un cartier din centrul orașului Sydney a fost blocat de către forțele de securitate deoarece un jihadist a luat ostatici mai multe persoane. Acesta a închis o cafenea unde se aflau mai multe persoane și a pus în fereastră steagul islamic.

Bărbatul a intrat înarmat într-o cafenea unde se aflau mai multe persoane. Mai mulți negociatori se află încă în contact cu bărbatul însă nu este relevant motivul pentru care atacatorul a recurs la acest gest.

 

Se pare că cinci persoane au reușit să iasă din cafenea și au povestit că nicio persoană nu a fost rănită.

„Cinci persoane au ieşit din clădirea din Martin Place. Primul lucru pe care-l vom face este să verificăm dacă ele sunt bine. Vom coopera cu aceste persoane pentru a obţine mai multe informaţii. Nu avem nicio informaţie care să sugereze că cinvea a fost rănit în acest stadiu”, a declarat adjuncta şefului poliţiei din New South Wales, Catherine Burn.

Zeci de polițiști au înconjurat cafeneaua și chiar au evacuat persoanele din clădirile apropiate, pentru a evita un eventual dezastru. Deocamdată poliția nu a declarat dacă este vorba de o operațiune teroristă sau nu.

1

Premierul australian Tony Abbott, care a avertizat asupra unor planuri ale militanților islamiști de a ataca ținte australiene, a anunțat că a convocat de urgență Comitetul Național de Securitate pentru o informare cu privire la luarea de ostatici de la Lindt Cafe din capitala comercială a țării.

Australia sprijină SUA împotriva Statului Islamic din Siria și Irak. Totuși, în ultimul timp s-au confruntat cu câteva atacuri care au fost considerate teroriste, o amenințare de decapitare a unei persoane iar un adolescent, adeptul grupării islamiste, a fost împușcat mortal după ce a încercat să atace cu un cuțit, doi polițiști.

„Poliția se confruntă cu un incident armat și ofițeri specialiști încearcă să intre în contact cu cei din interiorul cafenelei”, a anunțat anterior poliția statului New South Wales într-un comunicat.

2

Cu puţin înainte de anunţarea luării de ostatici, poliţia a anunţat arestarea unui bărbat, la Sydney, în cadrul unei anchete privind pregătirea unor atentate în Australia. Şeful poliţiei din New South Wales a declarat că nu crede că cele două evenimente au vreo legătură.

Din ultimele informații, bărbatul a anunțat că ar vrea să vorbească cu premierul australian pentru a negocia eliberarea ostaticilor.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*