Ultimele Știri

Video: Un fenomen spectaculos a luminat cerul României

Noaptea trecută a avut loc un fenomen straniu pe teritoriul României. În mijlocul nopții o lumină stranie a colorat cerul. Un meteorit a trecut cu o viteză de 72 de kilometri pe secundă deasupra României.

Meteoritul  a împrăștiat o lumină alb-verzuie, în sud-estul României. Mai multe camere de supraveghere au surprins momentul când meteoritul a intrat în atmosferă și s-a aprins. Acțiunea a avut loc chiar la 40 de kilometri deasupra României.

Aseară am văzut o stea căzătoare foarte strălucitoare, anume un bolid. Un obiect măricel care a lăsat o dâră strălucitoare”, a declarat Adrian Şonka, coordonatorul Observatorului Astronomic Bucureşti.

Specialiştii susţin că este vorba de un bolovan cu diametru de câţiva metri care a luat foc la intrarea în atmosferă. Se pare că ar fi avut loc și o explozie, la intrarea meteoritului în atmosferă și este posibil ca bucăți din meteorit să fi căzut pe teritoriul României. Specialiştii spun că un fragment din meteorit poate valora peste cinci mii de euro, deoarece sunt multe persoane care apreciază lucrurile inedite, de acest gen.

Avem meteoriţi care pot să provină din sistemul solar, din ploile de meteoriţi, sunt meteoriţi care pot să provină de pe Lună, de pe Marte”, a spus Doru Șușan, directorul Institutului Astronomic al Academiei Române.

Evenimentul de noaptea trecută a fost total inofensiv. Nu au fost înregistrate pagube, nu au fost anulate curse aeriene.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*