VIDEO: Un europarlamentar UKIP, internat în spital. S-ar fi bătut cu un coleg în Parlamentul din Strasbourg

  • Adrian Marinescu
  • 6 octombrie 2016
  • Externe

Europarlamentarul britanic Steven Wolfe, care a fost internat joi de urgenţă la un spital din Strasbourg, ar fi fost lovit înainte cu pumnul de un coleg din partidul antiimigraţionist UKIP şi s-ar fi lovit cu capul de un geam, au declarat surse citate de The Guardian, după ce, iniţial, Reuters şi BBC au anunţat că politicianului i s-a făcut rău în urma unei altercaţii.

Europarlamentarul britanic Steven Wolfe, care a fost internat joi de urgenţă la un spital din Strasbourg, ar fi fost lovit înainte cu pumnul de un coleg din partidul antiimigraţionist UKIP, au declarat surse citate de The Guardian, după ce, iniţial, Reuters şi BBC au anunţat că politicianului i s-a făcut rău în urma unei altercaţii.

Europarlamentarul a dat publicităţii un comunicat în care a dat asigurări că este bine. „Tomografia a arătat că nu am cheaguri de sânge pe creier. În prezent mă simt mai vesel, mai fericit şi zâmbesc la fel ca întotdeauna”, a anunţat el.

„Lucrurile sunt puţin mai bune. Tocmai am vorbit cu Woolfe şi îl voi vizita mai târziu, în această după-amiază. Încă aşteptăm rezultatele (analizelor – n.r.). Îl voi vizita la spital”, a declarat anterior liderul interimar al UKIp, Nigel Farage.

”Din păcate, Steven Woolfe s-a prăbuşit şi a fost transportat ulterior la un spital în urma unei altercaţii, care a avut loc la şedinţa din această dimineaţă a europarlamentarilor UKIP. Starea sa este una gravă”, se arată într-un comunicat transmis de de purtătorul de cuvânt al lui Nigel Farage la scurt timp după internarea europarlamentarului.

Surse la curent cu incidentul au spus, ulterior, că Woolfe a fost lovit cu pumnul în cursul unei reuniuni a europarlamentarilor, dar nu s-a simţit rău imediat. El s-a prăbuşit în timp ce se pregătea să participe la un vot în Parlamentul European.

Tensiunile din grupul de europarlamentari UKIP erau joi la cote maxime, după ce lidera Diane James a demisionat, iar Woolfe a dezvăluit că s-a gândit să se retragă din formaţiunea antiimigranţi şi să înscrie în Partidul Conservator.

După o ceartă în grupul de eurodeputaţi, Woolfe i-ar fi cerut unui coleg să îl însoţească afară pentru a continua discuţia. El ar fi fost lovit cu pumnul la scurt timp după aceea.

La un moment dat, presa a speculat că Farage ar fi fost agresorul, dar o sursă din partid a negat ulterior informaţia.

După incident, Woolfe le-a spus colegilor că a fost o discuţie „dificilă”, dar nu le-a dezvăluit exact ce s-a întâmplat. Mai mult, el părea bine până când s-a prăbuşit.

Liderul grupului UKIP din legislativul din Ţara Galilor, Neil Hamilton, a declarat că a fost informat de colegii săi din PE că Woolfe a fost cel care „a provocat bătaia cu unul dintre ei şi a pierdut”.

„A căzut şi s-a lovit cu capul de un geam”, a adăugat Hamilton.

Se pare că Woolfe, Farage şi alţi europarlamentari discutau cu Diane James, care a părăsit marţi conducerea partidului, la numai 18 zile după ce a fost aleasă în funcţie.

Woolfe a anunţat miercuri că se gândeşte să candideze la conducerea UKIP.

După ce Farage şi-a dat demisia, după referendumul din iunie, Woolfe era favorit să îi urmeze în funcţie, dar a depus documentele necesare cu 17 minute prea târziu, astfel că a fost exclus din cursă.

În vârstă de 49 de ani, europarlamentarul britanic a fost ales în regiunea engleză North West. Acesta a fost transportat la spital în stare gravă şi este momentan supus mai multor analize de către medicii francezi.

Steven Woolfe s-a simţit rău şi s-a prăbuşit din picioare în urma unei şedinţe de vot din Parlamentul European.

De asemenea, politicienii UKIP i-au urat însănătoşire grabnică.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *