Ultimele Știri

VIDEO: Un centru pentru refugiați, incendiat de ‘o mână criminală’. Pompierii, impiedicați de localnici să intervină

centru de refugiati incendiat dresda germania

Aceste „aclamații” au provocat indignare în Germania și mai mulți miniștri au denunțat un act „respingător” al unor extremiști.

Un incendiu, pus probabil de „o mână criminală” la un viitor centru pentru refugiați din apropiere de Dresda, a fost întâmpinat cu urale de zeci de privitori.

centru de refugiati incendiat dresda germania

Incendiul din orașul Bautzen a distrus acoperișul unui fost hotel, transformat în centru de primire a solicitanților de azil. Pagubele sunt importante, dar nu au fost victime, informează RT.com.

centru de refugiati incendiat dresda germania

Dincolo de focul, pus probabil de „o mână criminală”, o altă imagine a „aprins” spiritele. 20 – 30 de persoane, majoritatea tineri, unii dintre ei aflați sub influența alcoolului, au manifestat o „bucurie nedisimulată” în fața flăcărilor, după cum spune poliția. Mai mult:  „Trei persoane au fost reținute pentru că au încercat să împiedice operațiunea de stingere a focului. Zeci de persoane au asistat la incendiu, ca la spectacol, cu aclamații și comentarii răutăcioase la adresa migranților.”

Incendiul din Bautzen a avut loc după incidentele de la Clausnitz, tot în apropiere de Dresda, joi seara, la sosirea unui autobuz care aducea solicitanți de azil la un centru pentru refugiați.

Imaginile difuzate insistent pe rețelele de socializare arată un polițist care apucă un copil, pentru a-l scoate fără menajamente din autobuz. Refugiații refuzau să coboare pentru că erau înfricosați de demonstranții ostile, care înconjurau vehiculul.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*