Ultimele Știri

VIDEO: Transplantul de cap, o operație chirurgicală de două zile, care va costa 10 milioane de dolari

Un neurochirurg italian susține că poate realiza un transplant de cap la om. Acesta vrea să își prezinte ideea în fața Academiei Americane de Chirurgie în domeniul Neurologiei și Ortopediei.

Deși întâmpinat cu multe ironii și critici din partea oamenilor din jur care nu văd posibilă realizarea unui astfel de transplant, neurochirurgul italian, Sergio Canavero, a declarat că mulți oameni bogați și-au exprimat interesul față de o astfel de operație.

Operația complicată ar costa, după spusele medicului neurochirurg, aproximativ 10 milioane de dolari și s-ar realiza în două zile.

„Voi demonstra lumii întregi că acest experiment poate reuși și că toate îndoielile la adresa lui țin de limitele mentale ale umanității”, a afirmat medicul.

El își va prezenta controversata idee în cadrul celei de-a 39-a conferințe anuale a Academiei Americane a Chirurgilor în domeniul Neurologiei și Ortopediei, care va avea loc în zilele de 12 și 13 iunie, în orașul american Annapolis.

Intitulată ‘Transplant de cap: Viitorul este acum’, expunerea sa ocupă un loc cheie în programul reuniunii.

Sergio Canavero nu a furnizat date tehnice, motivând că acestea pot fi găsite în publicațiile sale. În schimb, a dat amănunte despre ce ar urma să se întâmple în sala de operație.

„Acolo se vor întâlni cei doi, donatorul de corp și primitorul de corp. Capul ce trebuie transplantat va fi răcit la 12 grade și apoi se va trece la decapitarea celor două persoane, secționându-se vasele sangvine, mușchii și oasele. După care, va începe faza în care pacientul va primi noul său corp”, a explicat medicul italian. 

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*