Ultimele Știri

VIDEO: Traficanții de ființe umane încasează între 1.200 și 1.800 de dolari de la un imigrant

imigranti

Vasul de salvare norvegian Siem Pilot a adus la mal, sâmbătă dimineața, 800 de imigranți aflați pe bărci în derivă în Marea Mediterană.

Zeci de mii de oameni din Africa și Orientul Mijlociu încearcă să ajungă în Europa traversând Marea Mediterană cu bărcile. Acești oameni sunt ținta traficanților de ființe umane care percep sume uriașe, dar nu au garanția că vor ajunge în viață pe coastele Europei. 

Imigranții salvați, sâmbătă, au fost aduși în portul Reggio Calabria din sudul Italiei. Printre imigranții debarcați de pe Pilot Siem în Reggio Calabria se aflau mai multe femei și foarte mulți copii. Imigranții provin în special din Africa și Siria. Aceștia au fost inspectați de către medici la coborârea de pe navă și au primit alimente și apă.

Sosirea celor 800 de imigranți a venit la o zi după ce poliția din Italia a arestat cinci bărbați din Africa de Nord, vineri (7 august) privind suspiciunea de omucidere multiplă și trafic de ființe umane în cauza morții prin înec a 200 de persoane.

Cele mai multe persoane decedate au fost blocate în cala unui vas care s-a scufundat în largul coastei Libiei miercuri (5 august). Poliția a declarat că mulți copii aflați în cala acelui vas au pierit. Poliția a declarat că cei 5 africani arestați au încasat de la imigranți sume cuprinse între 1.200 și 1,800 de dolari pentru călătoria, în funcție de locul unde ar fi fost plasați pe puntea navei.

Cei din cală au plătit aproximativ jumătate, aproximativ 700 de dolari. Barca transporta aproximativ 650 de oameni. Nave italiene și irlandeze au salvat mai mult de 400 de imigranți și au recuperat 26 de cadavre, inclusiv trei copii. Episodul a fost ultimul dintr-un șir lung de dezastre cu imigranți în Marea Mediterană.

Peste 2.000 de imigranți și refugiați au murit până acum în acest an încercând să ajungă în Europa cu barca, în comparație cu 3279 pe tot parcursul anului trecut, a declarat Organizația Internațională pentru Migrație. Traficanții au trimis mai mult de 90.000 de imigranți pe mare în Italia până acum în acest an, spune agentia ONU pentru refugiați. Italia a primit 170.000 de imigranți în 2014.

Sosirile în masă din această vară, atât în ​​Italia și Grecia arată că această criză se înrăutățește. Imigranții fug de violențe și de sărăcia din Africa și Orientul Mijlociu. Mulți imigranți încearcă să ajungă în țările bogate din Europa de Nord, inclusiv în Marea Britanie și Franța.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*