Ultimele Știri

VIDEO: Teroriștii din Franța au folosit captagon, drogul care dezumanizează

captagon

Teroristul Salah Abdeslam a rezervat două camere la un hotel din Alfortville, unde a consumat drogul care dezumanizează înainte de a comite atentatul terorist. Poliția franceză a descoperit în camera de hotel seringi, ace și tuburi  ce conțineau drogul captagon.

Captagonul conţine fenetilamină, o amfetamină înscrisă pe lista Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii de substanţe psihotrope de mai bine de 30 de ani. Produsul este cunoscut pentru senzaţia de forţă extraordinară pe care o induce, de invincibilitate. „Ca toate amfetaminele, acest drog induce o rezistenţă la oboseală, o vigilenţă crescută dublată de o pierdere a discernământului. Ea dă consumatorului senzaţia că este un super om, „regele lumii” într-un fel”, explică profesorul Jean paul Tassin, neurobiolog la INSERM şi specialist în problemele de dependenţă în revista de specialitate „Sciences et avenir”.

salahabdeslam

Imediat după ce efectele dispar, apare o formă de psihoză, o alterare a funcţiilor mentale şi o stare de depresie care ia locul euforiei. În acest interval nicio durere şi nicio frică nu mai sunt resimţite de consumator. Aşa se face că un terorist interceptat cât este sub efectul acestui drog nu va fi în niciun caz sensibil la niciun fel de presiuni sau ameninţări, psihice sau fizice.


Exclusivité Le Point.fr – Attentats de Paris… de LePoint

Cei care au supravieţuit masacrului de la Bataclan povestesc că atacatorii aveau aerul că sunt complet dezumanizaţi, comportament care corespunde efectelor produse de acest drog. Nimeni nu a uitat însă nici imaginile cu atacatorul de la Sousse, Seifeddine Rezgui, cu arma în mână, mergând surâzător pe plajă. Aceasta pentru că, sub efectul unui astfel de drog, a ucide un om este un act fără însemnătate.

Captagonul este vândut în prezent luptătorilor din Armata Siriană Liberă, combatanţilor Frontului al Nosra şi grupării Statul islamic iar comercializarea lui merge extraordinar de bine pentru traficanţii din regiune care sunt ajutaţi de haosul din Siria.

„Azi nimanui nu-i pasă cu adevărat de religie”, spune unul dintre jihadişti comentând faptul că Islamul interzice de fapt orice consum de droguri, relatează rfi.ro

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*