Ultimele Știri

VIDEO: Talibanii au atacat clădirea Parlamentului din Afganistan

Atac asupra clădirii Parlamentului din Afganistan

Un atentator sinucigaș taliban și şapte persoane înarmate au atacat clădirea Parlamentului din Kabul, în timp ce premierul afgan urma să-l introducă pe noul ministru al apărării, Massoom Stanekzai.

UPDATE: O femeie și un copil au fost uciși, iar alţi 40 de civili au fost răniți în ruma atacului cu bombă din faţa Parlamentului afgan.

Atacatorii talibani au spart geamurile clădirii parlamentului și au forțat evacuarea parlamentarilor din interiorul edificiului. Televiziunea locală au raportat peste 31 de civili răniţi, nefiind înregistrate persoane cu leziuni grave.

„Un atentator sinucigaș s-a aruncat în aer chiar în fața clădirii parlamentului și mai mulţi luptători s-au poziţionat în apropierea clădirii parlamentului”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției din Kabul, Ebadullah Karimi.

Imediat după explozie, rebelii talibani au revendicat atacul asupra clădirii parlamentului, care se află în partea de vest a oraşului Kabul.


La doar jumătate de oră de la atentat, poliţia locală a anunţat că toţi cei şapte atacatori au fost omorâţi.

Televiziunea publică afgană transmitea în direct din Parlament atunci când s-a produs incidentul. Discursul preşedintelui parlamentului a fost întrerupt după ce explozia a zguduit clădirea, iar oamenii securităţii l-au scos din incinta camerei plenare.

Prim-ministrul Harif Rahmani a declarat că a fost avertizat de un posibil atac asupra Parlamentului.

Atac în KabulAcest atac vine după ce provincia de nord, Kunduz se află sub asediul talibanilor, iar localitatea a devenit epicentrul ofensivei lor. De asemenea, în ultimul timp şi capitala afagană a fost zguduită de mai multe atacuri. La 14 mai, câteva persoane înarmate au ucis 14 de persoane, inclusiv 9 străini, atunci când au luat cu asalt o pensiune din centrul Kabulului.

Două săptămâni mai târziu, la 26 mai, persoane înarmate au atacat un sediu al companiilor străine, fără să fie înregistrate victime.

Violența în Afganistan a devenit din ce în ce mai prezentă în viaţa cotidiană după plecarea mai multor forțe militare străine, de la sfârșitul anului trecut.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*