VIDEO: Sucurile de fructe sunt extrem de periculoase pentru sănătatea copiilor. De ce e mai bine să le dăm o prăjitură

prajituri

Creierul nu numără caloriile lichide. Sucurile și băuturile răcoritoare pe care le consumați sunt considerate apă.

Partea proastă a calculului e că zahărul din produsele respective se strecoara necontabilizat în organism. Nu doar că avem o soluție la îndemână, dar e și plăcută: în loc de suc, alegeți o prăjitură, urmată de un pahar cu apă, conform stirileprotv.

De pildă, un frappe are 500 de calorii, aproape cât o masă, dar nutritiv nu aduce nimic, explica dr. Anca Hoisescu, medic primar endocrinolog. Caloriile goale, sub formă lichidă, sunt cele mai periculoase, deoarece creierul uman nu reușește să le numere. Din acest motiv în prima parte a vieții este recomandat să evitați sucurile.

Astfel de sucuri, fiind extrem de dulci, crează șocuri glicemice pentru organism, șocuri extrem de nesănătoase pentru un pancreas în formare. Se poate ajunge la diabet și schimbarea metabolismului spre obezitate. De aceea e mai bine să îi oferim copilului bucăți de fructe și nu suc.E foarte important ca după un dulce să nu mâncăm un alt dulce, dar nici să nu alternăm toată ziua dulcele cu săratul, deoarece un astfel de comportament pe termen lung modifică toți parametrii biochimici din organism.

Pentru a viziona clipul, dați click AICI!

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *