Ultimele Știri

VIDEO: Statul Islamic a distrus orașul antic Hatra

hatra

Jihadiștii Statului Islamic își continuă actele de vandalism și distrugere asupra relicvelor și orașelor antice din nordul Irakului. 

După distrugerea Muzeului de Istorie Antică din Mosul și alte construcții de o valoare inestimabilă militanții jihadiști au distrus orașul antic Hatra din nordul Irakului.

Un nou videoclip, lansat pe un site jihadist, arată cum militanții Statului Islamic distrug artefacte de o valoare inestimabilă cu ciocanele sau chiar trăgând cu kalașnikovul în ornamentele „iwans” ale unui templul antic.

Ministerul Irakului pentru Antichitati a raportat că militanții au distrus o parte din orașul Hatra pe 7 martie, dar acum apare prima dovadă video. 

Hatra a fost construit în  secolul al doilea sau al treilea î.Hr. și a fost un oraș târg, precum și capitală a Arabiei Unite în cadrul Imperiului Part care rivaliza cu Roma.

Posted by Channel 4 News on 4 Aprilie 2015

 

„Pentru irakieni, Hatra are o importanță simbolică pentru că a fost un regat arab relativ în afara Arabiei, motiv pentru care, înainte de sosirea islamului mulți arabi migraseră în Mesopotamia [Irak] și Siria.”

Frizele de la Hatra sunt construite în stil roman, dar reliefează zei locali și sunt, de asemenea, influențate de arta din estul îndepărtat.

„Frizele simbolizează o parte din marea bogăție a Irakului și un amestec de cultură care a fost găsit în această regiune”, a declarat Dr. Mark Altaweel, cercetător la un institut britanic de arheologie pentru studierea Irakului.

„Ele simbolizează un mix cultural care caracterizează singur cu Irakul, unde tradițiile din est sau amestecat cu cele care au venit din vest în timpul lui Alexandru cel Mare.”

În 1985 UNESCO a numit-o primul site din Patrimoniului Mondial în Irak.

Scena finală a videoclipului prezintă distrugerile create, dovadă a nihilismul ignorant pe care încearcă  îl răspândească în Orientul Mijlociu, militanții Statului Islamic. Pentru ei nu există nici o istorie.

ShowImage

Hatra_ruins-IP

Hatra

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*