Ultimele Știri

Video: Stare oficială de urgență în sudul Rusiei. O invazie de lăcuste a distrus toate recoltele

Milioane de lăcuste au invadat 800 de hectare din sudul Rusiei, producând daune majore în recoltele oamenilor. Oficialii au fost obligați să declare stare de urgență în regiune.

Recolte întregi au fost distruse de valul de lăcuste, care s-au întins pe o zonă de 800 de hectare. Oficialii spun că nu s-a mai înregistrat acest fenomen de foarte mult timp, ultimul eveniment asemănător având loc în urmă cu 30 de ani.

Oficialii încearcă să combată invazia, însă lăcustele iau cu repeziciune stăpânirea asupra unor suprafețe din ce în ce mai mari din sudul Rusiei: „La Kalamikia, Astrahan, Volgograd şi în Dagestan lăcustele nu mai au ce devora, aşa că s-au mutat către alte surse de hrană”, declară Tatiana Drişceva de la Centrul Agricol al Rusiei, o organizaţie guvernamentală. Aceasta a mai declarat că însectele sunt foarte mari, părând mai degrabă păsări decât lăcuste: „Au o anvergură a aripilor de 12 centimetri, ca rândunicile”, a adăugat ea.

Explicația pentru acest fenomen ar putea fi găsită în  inundaţii şi creşterea temperaturilor atmosferice peste medie, din ultimii ani, în Rusia. Locuitorii au înregistrat imaginea milioanelor de lăcuste, care ocupă fiecare centimetru de pământ.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*