Ultimele Știri

VIDEO, Sorin Ovidiu Vântu: Statul român a fost responsabil pentru prăbușirea FNI!

Colapsul FNI, declanșat și ulterior folosit ca armă electorală de către PDSR la alegerile din 2000

La nouă luni de când activează în mediul on-line, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu a postat un videoclip în care a făcut un scurt bilanț al activității sale din ’90 și până acum. Extrem de interesante au fost precizările sale cu privire la falimentul societății SOV INVEST, care avea ca obiect de activitate administrarea Fondului Național de Investiții.

Referitor la colapsul Fondului Național de Investiții din anul 2000, acesta își începe argumentația în felul următor:

„Banii încasați de la deponenți erau investiți în Bursa de Valori București. Afacerile mergeau bine; eu și investitorii câștigam frumos. Totul până în ’97. Marele crah bursier de atunci face ca orice investiție în BVB să fie neprofitabilă. Motiv pentru care vând compania de administrare a FNI. Uriașa greșeală pe care o fac este aceea că nu-i schimb denumirea, atunci când o vând.

Timp de 3 ani de zile, până în anul 2000, acest fond a devenit proprietatea statului român! Proprietari erau Centrocoop-ul, Banca Agricolă și CEC-ul.”

„PDSR-ul câștigă alegerile și o campanie furibundă este dezlănțuită împotriva mea. De ce? Pentru că statul român, simțindu-se amenințat, a aruncat toată vina pe mine”.

„Prăbușirea Fondului Național nu a venit de la sine. A fost lăsat să se prăbușească! Era campanie electorală atunci. PDSR-ul trebuia să creeze neapărat o problemă CDR-ului. Și atunci, folosind o companie de consultanță din America, finanțată de George Constantin Păunescu, Viorel Hrebenciuc și alții, lovește în piața financiar-bancară românească, cu predilecție în FNI. Vă amintiți că, la vremea aceea, au căzut bănci populare, au căzut și câteva bănci cu capital privat, printre care și FNI-ul.”

Acest colaps a fost atribuit partidelor care se aflau la putere, PNL și PNȚCD, grupate în alianța CDR (Convenția Democratică din România). Conform afirmațiilor lui Vântu, Traian Băsescu a câștigat primul mandat de primar al Capitalei profitând de colapsul FNI. În timpul campaniei pentru turul al II-lea, acesta l-a atacat pe contracandidatul său din PNȚCD, invocând acuzațiile de corupție care erau aduse puterii la acel moment.

Cu privire la implicarea sa în prăbușirea FNI, Vântu afirmă următoarele: „După cinci luni de cercetări, am fost scos de sub urmărire penală. S-a constatat, în urma acestor cercetări, nu că am furat vreun ban de acolo, și, mai mult chiar, am rămas prins în interiorul Fondului cu 10 milioane de dolari. Sunt date oficiale și le puteți găsi în orice raport oficial.”

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*