Ultimele Știri

VIDEO: Situație explozivă pe insula Lesbos din Grecia

grecia

Autoritățile grecești de pe insula Lesbos s-au luptat să imigranții care vor să ajungă pe continent. Tensiunea a crescut după ce mii de oameni s-au adunat în afara taberei Moria, lângă Mytilene, unde migranții din Siria și Orientul Mijlociu sunt înregistrați înainte de a fi transferați în portul Pireu.

Poliția greacă a stopat revolta folosind scuturile, gaze lacrimogene și ocazional bastoanele din dotare, reușind să respingă mulțimea care forța intrarea. Imigranții sosiți pe insula Lesbos sunt numerotați apoi sunt lăsați să urce pe vapoarele care îi duc în portul Pireu. Imigranții vor să ajungă la Atena, apoi încearcă să ajungă la frontiera cu Macedonia. 

De obicei, la sosire, migranții din Afganistan, Pakistan, Irak, dar, de asemenea din Siria și Iran primesc un număr, apoi sunt chemați după acest număr pentru a intra în zona de înregistrare închisă. Miercuri, ca răspuns la situația tensionată, poliția a decis să renunțe la procedură și pentru a accelera întregul proces: migranții au fost filtrați și au fost lăsați să intre în grupuri mici.

Din tabăra Moria, responsabilul UNHCR, Djamal Zamoum, a reînnoit apelul său către Uniunea Europeană și comunitatea internațională pentru a oferi un sprijin mai mare guvernului grec.

„Depinde modul în care situația va evolua în următoarele câteva zile, dar numărul foarte mare de migranți, crește riscurile și situația ar putea să devină explozivă”, a spus el.

Miercuri, pe insula Lesbos au sosit noi bărci cu migranți de pe malul turcesc al Mării Egee. Migranții sunt ajutați să ajungă din Turcia în Grecia, iar autoritățile celor două state au o înțelegere tacită. Contrar istoriei tensionate dintre cele două state veșnic dușmane, pe tema crizei imigranților s-au înțeles, iar rezultatul poate fi văzut în Europa. Putem vorbi de o răzbunare a Greciei împotriva Europei.  

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*