Ultimele Știri

VIDEO – Situația explodează în Germania | Lupte violente în centrele de primire a imigranților

imigranti

Peste 100 de polițiști germani au fost nevoiți să intervină în forță, după ce câteva sute de imigranți s-au bătut în incinta unui centru de primire din Berlin. Violențele au explodat în timp ce se servea masa, a anunțat reprezentantul centrului.

Foarte mulți imigranți din centrul de lângă  aeroportul Tempelhof sunt tineri, fapt ce duce la astfel de incidente violente, afirmă Michael Elias, cel care administrează centrul. Circa 20/30 de persoane au fost arestate de poliția germană. 

Un alt incident a avut loc în Spandau, o suburbie a Berlinului, unde 500 de imigranți au ieșit în strada de teama grupurilor extrem de violente care se confruntau în interior. Imigranții au răsturnat mesele, au spart ferestrele, au aruncat canapele și au folosit extinctoarele, a declarat poliția pentru AFP, adăugând că mai mulți rezidenți au fost răniți în violențe.

Două tulburări similare, au izbucnit în alte adăposturi din Germania duminică. Cinci persoane au fost rănite într-o luptă dintre sirieni în dușuri, în regiunea Saxonia (Anhalt), în timp ce un alt incident a avut loc în zona Kreuzberg din Berlin, unde un copil de 17 ani a fost lovit în cap cu o curea.

Uniunea polițiștilor din Germania afirmă că încearcă să separe imigranții în funcție de religie și țara de origine pentru a evita eventuale conflicte. În Germania au intrat circa un milion de imigranți în 2015, conform ong-urilor pentru drepturile omului.

Ong-urile pentru apărarea drepturilor femeilor acuză poliția germană de faptul că minimalizează abuzurile sexuale și violurile care au loc în centrele de primire a imigranților.

Imigranții sunt cazați în săli de sport, clădiri dezafectate, cazarme, corturi sau chiar foste lagăre din timpul regimului nazist. Germania s-a prezentat ca o salvare pentru imigranți însă lucrurille nu stau deloc așa, pentru că centrele sunt insalubre și seamănă mai degrabă cu pușcăriile.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*