Ultimele Știri

VIDEO: Și-au lăsat familiile de sărbători și au plecat în misiune pe Mediterană. Cum va supraveghea România migrația ilegală

stefan cel mare nava

Polițiștii Gărzii de Coastă Constanța au fost nevoiți să-și abandoneze familiile de sărbători și să plece în misiune pe nava Ștefan cel Mare.

Au fost solicitați să supravegheze frontierele maritime ale Italiei și Greciei unde fenomenul migrației ilegale a scăpat de sub control. Vor rămâne acolo cel puțin 3 luni, timp în care vor urmări ambarcațiunile traficanților de persoane în Marea Mediterană.

În total 21 de polițiști ai Gărzii de Coastă Constanța au pornit în misiune, iar Anul Nou îi va prinde departe de casă. Agentul șef principal Cristian Stancu va asigura buna funcționare a propulsoarelor și sistemelor electrice ale navei. Nu e prima oară când pleacă de lângă ai lui, dar despărțirea e de fiecare dată grea.

Cristian Stancu, agent șef principal: Am doi copii, doi băieți unul de 13 ani și unul de 5.

ReporteR: Ce le transmiteți în noaptea de anul nou dacă o să le puteți transmite?

Cristian Stancu: Dacă o sa pot lua legătura cu ei o să le transmit că totul este bine, o să le transmit toată dragostea mea.

Adrian Croitoru e proaspăt tătic și se află la prima misiune de durată pe mare.

Adrian Croitoru: Pentru mine fiind prima misiune a fost destul de greu mai ales că am și un copil de 11 luni. Chiar astăzi este ziua lui, sfântul Ștefan.

Nava de patrulare și intervenție maritimă a Gărzii de Coastă Constanța a fost solicitată pe coastele Italiei și Greciei, acolo unde fluxul de imigranți e de necontrolat. La bordul navei se află inclusiv o unitate de luptă specializată in operațiuni de asalt.

Comisar sef Cătălin Paraschiv, comandant navă: Pentru mine este a cincea misiune de acest tip. Vom participa alături de alte forțe la acțiuni împotriva migrației ilegale.

Ștefan Cel Mare face parte din categoria navelor de ultimă generație și este destinată misiunilor de patrulare, supraveghere maritimă, căutare și salvare pe mare, precum și pentru intervenții împotriva navelor ostile. Vasul este dotat cu sisteme radar performante, camere de termoviziune și sistem integrat de control al focului.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*