Ultimele Știri

Video: Separatiştii ruşi au atacat oraşul Mariupol, port strategic la Marea Azov

Asaltul asupra oraşului Mariupol a început sâmbătă seara în urma unui atac cu rachete Grad, tocmai în a doua zi după semnarea unui armistiţiu între autorităţile ucrainene şi separatişti.

În zonă au avut loc mai multe explozii puternice, iar un fum gros era vizibil la orizont. Un punct de control deţinut de forţe loialiste era cuprins de flăcări.  Potrivit unor jurnalişti ai AFP, trei tancuri ucrainene cu şenile s-au deplasat spre acest punct de control, însă s-au întors rapid din drum. Zeci de maşini circulau cu viteză mare spre oraş, una dintre ele a fost vizată de tiruri.

Batalionul „Azov” al armatei ucrainene anunțase pe pagina de Facebook că armata rusă a atacat în zona localității Șirokino, situată la câțiva km est de Mariupol. Aceștia au reclamat faptul că asupra lor s-a tras din instalații de tip „Grad”.

Incidentul are loc în contextul semnării unui artmistiţiu, vineri, între Kiev şi rebeli proruşi, la Minsk, în încercarea de a pune capăt conflictului care durează de aproape cinci luni în est şi care s-a soldat cu 2.600 de morţi şi jumătate de milion de refugiaţi. Armistiţiul a intrat în vigoare vineri, la ora 18.00 (18.00 ora României).

 

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Video: Separatiştii ruşi au atacat oraşul Mariupol, port strategic la Marea Azov

  1. Am spus….cat va dura armistitiul oare… la fel ca celelalte,,, deloc

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*