Ultimele Știri

VIDEO: Separatiştii au repornit ofensiva în estul Ucrainei

Chiar şi ultimele iluzii de respectare a armistiţiului de la Minsk au fost distruse, astăzi, de separatiştii din estul Ucrainei, care au relansat o ofensivă în regiunea Doneţk, reuşind să preia controlul asupra localității Marinka.

Începând cu ora 4.00 dimineaţa separatiştii pro-ruşi au început să atace intens pozițiile militarilor ucraineni din localitățile Krasnogorovka și Marinka. Peste 60 de militari ucraineni au fost răniţi şi unul a fost omorât potrivit datelor preliminare în urma atacurilor cu rachete „Grad”, mortiere, lansatoare de grenade și tancuri.

În aceste condiţii, acordul de la Minsk a fost oficial încălcat, iar ucrainenii sunt nevoiţi să întrebuinţeze şi ei are de artilerie grea pentru a se apăra. În regiunea Doneţk rezistă eroic batalionul Kiev-2 şi brigada 28 a forţelor armate ucrainene.

De partea cealaltă, din cei 1.500 de militari ruşi lansaţi în bătălia de la Marinka, peste 200 au fost răniţi sau omorâţi.

Marinka

Pe toată linia frontului de 20 de km se duc lupte crâncene în continuare, iar separatiştii asigură că deja au cucerit o parte din localitate.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*