Ultimele Știri

VIDEO: Scene REALE cu războiul din Siria. Momentul în care elicopterele ruseşti lansează bombe asupra ţintelor teroriste

armata rusa

Armata rusă a anunţat duminică lovirea a 60 de ţinte „teroriste” în Siria în ultimele 24 de ore. Până la această dată, ruşii au efectuat 39 de acţiuni miilitare cu ajutorul aviaţiei.

Loviturile au fost purtate în provinciile Hama (centru), Homs (centru), Alep (nord-vest), Lattakia (vest) şi în regiunea capitalei Damasc.

În apropiere de Hama, a fost distrus un post de comandă al coaliţiei jihadiste Jaish al-Fatah (Armata Cuceririi), din care face parte şi Frontul al-Nosra, aripa siriană a Al-Qaida.

„Loviturile aeriene au avut ca rezultat bulversarea totală a organizării Jaish al-Fatah în această zonă, pe care combatanţii au fost nevoiţi să o părăsească”, afirma Ministerul rus al Apărarii.

La Homs, aparatele de zbor ruseşti au distrus ‘o vastă reţea de tuneluri fortificate’ prin care jihadiştii ajungeau pe linia de front şi o părăseau.

În regiunea Damasc a fost distrus un punct de aprovizionare unde Statul Islamic le livra combatanţilor arme, alimente şi apă, iar în provincia Lattakia, aviaţia a aruncat în aer un depozit de muniţie. În total, 24 de tabere de antrenament teroriste au fost distruse în ultimele 24 de ore, afirma armata rusă.

Aceasta mai susţine că deţine dovezi despre dezertări masive din rândul rebelilor, împotriva cărora forţele regimului sirian au lansat o amplă ofensivă terestră în urma cu 11 zile.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*