Ultimele Știri

VIDEO: Scandalul de la Romatsa continuă! Se anunță GREVĂ GENERALĂ

ROMATSA

Sindicaliștii de la Romatsa sunt hotărâți să continue acțiunile de protest și urmează să anunțe greva generală în orele următoare. 

Angajaţii ROMATSA îl acuză pe directorul Aurel Stanciu de anumite fapte de corupție și că nu a respectat nimic din ceea ce sindicaliştii au stabilit, în scris, cu Ministerul Transporturilor. Zilele trecute a avut loc o altercație între liderul de sindicat Florin Diaconu și directorul Ion Stanciu. 

Cei doi și-au aruncat vorbe grele și s-au îmbrâncit pe holurile companiei. Liderul de sindicat Florin Diaconu afirmă că planul de management este ținut secret și oamenii se tem că ar conține și o listă de restructurări de personal. Angajații Romatsa acuză faptul că tot felul de ”directorași” și șefi ocupă posturi cheie și primesc salarii colosale deși nu au pregătirea necesară. Acești șefi plătiți regește din cadrul companiei Romatsa ar fi numiți politic, potrivit angajaților Romatsa. 

„Practic, cât nu a fost ministrul Transporturilor în activitate, directorul general Stanciu, cu sprijinul vicepremierului Gabriel Oprea, practic nu a respectat nimic din ce am stabilit cu ministrul şi patronatul. A venit Stanciu şi nu l-a interesat de nimic. A făcut ce a vrut el. (…) Noi am trimis nişte documente către Ministerul Transporturilor şi către domnul ministr, dar tot nu se întâmplă nimic. În condiţiile acestea, nu avem ce să facem. De trei luni stăm fără contract colectiv de muncă. Lucrurile nu funcţionează şi se ascund documente”, a spus liderul sindicat Gabriel Tudorache.

Tudorache a afirmat că tuturor reprezentanţilor sindicatului le-a fost diminuat salariul cu o treime, în mod abuziv.

Acesta a mai spus că greva generală nu poate fi declanşată în lipsa comisiei de negociere, care, în acest moment, nu există, dar în rest sunt îndeplinite toate procedurile.

„Singura etapă mai este respectarea termenului de 48 de ore din momentul în care facem anunţul grevei generale, pentru că nu pot să anunţ acum şi în două ore să intrăm în grevă. Nu vom anunţa azi greva, pentru că nu avem cum, nefiind anunţată comisia de negociere. Dar astăzi o să trimit prin mail, către toţi reprezentanţii din România, o propunere de dată de început a grevei şi am nevoie ca două treimi din numărul total să fie de acord cu data declanşării grevei. De asemenea, o să propun să mai dăm o şansă şi să nu începem greva după doar 48 de ore, asta ca să nu aibă de suferit pasagerii şi nici noi, instituţia, ca imagine. Voi propune, probabil, şase zile”, a mai spus Gabriel Tudorache.

El a mai spus că neregulile de la ROMATSA au fost semnalate Ministerului Transporturilor, dar şi Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

La sediul Romatsa și-au făcut apariția și forțele de ordine, deoarece spiritele sunt foarte încinse și ar putea exista altercații. La această oră angajații Romatsa protestează în fața biroului directorului  Ion Stanciu.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on VIDEO: Scandalul de la Romatsa continuă! Se anunță GREVĂ GENERALĂ

  1. E necesara o analiza atenta acolo, caz cu caz, salariat cu salariat deoarece foarte multi trepadusi au salarii colosale si nu fac decat sa plimbe hartii.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*