Ultimele Știri

VIDEO: Scandal la un liceu după gestul făcut de directoare la banchet: „Nu mi s-a părut deloc deplasat”

scoala

Daca mâine ar fi ultima zi din viața voastră, pe cine ați vrea să executați? Nu este un test psihologic, ci o întrebare cu care directoarea unei școli din Târgu Jiu a încercat să îi amuze pe elevii care participau la un banchet de final de an.

Deși directoarea insistă că totul a fost o încercare de a destinde atmosfera, superiorii ei nu au gustat deloc gluma.

Directoare: „Dacă mâine ar fi ultima voastră zi de viață, pe cine ați executa?”
Elev: „Pe dumneavoastră.”
Alt elev: „Pe toți oamenii din lume.”

Imaginile au fost înregistrate în vară, la petrecerea de final de an a clasei a opta. La întrebarea directoarei au răspuns nu doar copiii, ci și colegii de catedră ai acesteia.

Directoarea școlii spune că a pus întrebarea din dorința de a-i înveseli pe copii.

Livia Zamfir, directoarea școlii: „Ar fi vrut să fie distracția mai altfel și eu am fost un pic rea și de aici a pornit. Și am spus că dacî ar fi să execute, pentru că eram convinsă că prima sunt eu.”

O astfel de întrebare îi pune însă în încurcătură și pe adulți, și, mai ales, pe reprezentații Inspectoratului Școlar Gorj, care spun că, deși li se pare deplasată întrebarea, nu pot face prea multe într-o asemenea situație.

Georgeta Popescu, purtător de cuvânt Inspectoratul Școlar Gorj: „A fost o glumă nepotrivită. Inspectoratul nu poate să aplice sancțiuni. Pentru sancțiuni, singura care aplică sancțiuni este comisia de cercetare disciplinară instituită la nivelul școlii.”

Cazul este și în atenția celor de la Protecția Copilului, care recomandă dascălilor decență.

Corina Drăgan, purtător de cuvânt Direcția pentru Protecția Copilului Gorj: „Este bine să fim exemple pentru copiii noștri, să încercăm să avem voci calme și o atitudine pacifistă, astfel încât copiii, prin modelul nostru de viață, să înțeleagă că modelul nostru este unul non violent.”

Directoarea școlii spune că momentul ar fi fost special pus acum în discuție, întrucât în curând se vor organiza concursuri pentru ocuparea posturilor de conducere.

Livia Zamfir, directoarea școlii: „Am cerut comisii de control de peste tot, de la minister și de peste tot, să îmi evalueze activitatea. Acum mă leg de fiecare cuvânt pe care îl scot?… Sunt și eu om, muncesc de la opt la opt. Mie nu mi s-a părut deloc deplasată întrebarea.”

Deocamdată, nu a fost începută nicio anchetă în școală, după apariția acestor imagini.

În mod normal, astfel de situații se discută în comisia de cercetare disciplinară de la nivelul școlii. Comisia se poate întruni și dacă inspectoratul școlar o cere, iar acest lucru se va și întâmpla.

Ciudat este însă faptul că aceste comisii sunt conduse de directorul unității de învățământ, care, în acest caz, este tocmai persoana luată în discuție. Cei de la inspectoratul școlar spun că un cod etic al profesorului ar fi putut face lumina în această poveste, însă, momentan, la noi nu există un astfel de act.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*