Ultimele Știri

VIDEO: Rusia amenință România

Vladimir Evseev

Locotenent-colonelul Vladimir Evseev afirmă că forţele militare ruse vor fi nevoite să neutralizeze anumite ţinte militare de pe teritoriul ţării noastre.

Directorul Centrului pentru Studii Politico-Militare de la Moscova, locotenent-colonelul Vladimir Evseev, a spus într-un interviu realizat de corespondentul TVR la Moscova, Liviu Iurea, că dacă armata română se va lăsa antrenată de către alianța NATO, atunci armata rusă va fi nevoită să neutralizeze ținte militare de pe teritoriul României. 

Se pare că Moscova a făcut şi o listă cu astfel de obiective care ar putea constitui amenințări pentru Rusia. Pe aceasta listă s-ar afla şi viitorul centru de comandă pe care NATO îl va amplasa pe teritoriul României.

„Pe teritoriul Crimeei, în prezent se formează o grupare de forţe armate terestre bine pregatită şi de sine stătătoare. Vor fi prezente acolo diferite dispozitive, capabile să neutralizeze toate ameninţările posibile. Din păcate, dacă România se va lăsa antrenată într-o astfel de confruntare, atunci este imposibil ca o serie de obiective militare din România să nu fie trecute pe lista acelor ţinte care vor fi neutralizate cu diferite tipuri de arme. După evaluările militare făcute de Rusia, din acele baze militare ce urmează să fie amenajate în România pot fi lansate nu numai dispozitive antirachetă. Rusia este foarte îngrijorată că de acolo pot fi lansate şi rachete de croazieră sau alte dipozitive de acest gen. Rusia va fi obligată să reacţioneze nu numai la apariţia centrelor de comandă,  dar şi la depozitele de armament sau altă infrastructură militară. Ştim că în România se poate crea şi potenţial ofensiv, de aceea vom căuta şi mijloace de a anihila flota militară românească. Cred că va creşte confruntarea dintre ţările noastre şi din păcate avem motive să credem asta”,a declarat Vladimir Evseev.

Urmăreşte PresaLibera.net pe Facebook și Twitter

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*