Ultimele Știri

VIDEO: Rusia a intensificat livrările de armament şi tehnică militară în regiunea Donbas

donbas

Rusia a intensificat livrările de armament şi de tehnică militară în regiunea Donbas pentru că ar pregăti o ofensivă împotriva armatei ucrainene. Acuzaţiile vin din partea secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg. 

Potrivit acestuia, în ultimele luni în estul Ucrainei au pătruns aproximativ o mie de unităţi de echipament militar,  sisteme avansate de armament şi de apărare antiaeriană, tancuri, artilerie şi drone. Informaţiile confirmă avertizările lansate, joi, de Departamentul american de Stat, care a precizat că Rusia instalează un scut antirachetă în regiunile separatiste controlate de militanţii proruşi.

În timpul dialogului anual cu cetățenii care a avut loc săptămâna trecută, preşedintele Vladimir Putin a negat că în Ucraina ar exista trupe ruseşti. Rusia a transferat în regiunea Donbas tehnică militară cât o treime din puterea de foc a armatei române deşi acea regiune are o întindere de cel mult două judeţe. În ultimele săptămâni transferul de armament greu s-a intensificat puternic ceea ce ne face să credem că aici poate izbucni din nou un conflict militar.

Însă, mai există şi varianta în care Vladimir Putin se mulţumeşte cu noua Transnistrie din regiunea Donbas, astfel destabilizează Ucraina pentru cel puţin 25 de ani.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*