Ultimele Știri

VIDEO: Român premiat cu aur la Salonul de Invenţii de la Geneva

Inventatorul Corneliu Birtok Băneasă a primit medalia de aur la Salon Internațional de Invanții de la Geneva.

Corneliu Birtok Băneasă a inentat un dispozitiv cu ajutorul căruia șoferii își pot alimenta autovehicolele cu lichid de parbriz, dispozitiv care poate fi montat în benzinării sau parcări.

Dispozitivul ”Good Fill” nu i-a adus inventatorului doar medialia de aur ci și premiul pentru “Cea mai bună invenţie” acordat de delegaţia Iranului, precum şi premiul special acordat de delegaţia Republicii Moldova.

“«Good Fill» este un dispozitiv cu ajutorul căruia se poate alimenta lichid de parbriz pentru orice tip de autovehicule şi care poate fi amplasat în benzinării, service-uri auto sau în parcările de pe autostradă, astfel ca şoferii să poată alimenta cu carburant în paralel. Juriul a apreciat că unul dintre principalele beneficii ale invenţiei este eliminarea clasicelor bidoane din plastic în care era stocat agentul de curăţare şi pe care nu toţi şoferii le reciclează. De asemenea, alimentarea este precisă şi se elimină astfel inconvenientul că mulţi dintre şoferi reuşesc să toarne un sfert din lichid pe lângă recipientul autovehicului”, a declarat Corneliu Birtok Băneasă.

Unul din principalele beneficii ale invenţiei sale este eliminarea clasicelor bidoane din plastic, în care este depozitat lichidul de parbriz şi pe care nu toţi şoferii le reciclează.

“Juriul internaţional a apreciat impactul ecologic asupra mediului prin eliminarea ambalajelor PET. Delegaţia FIRI – IRAN a apreciat metoda şi ergonomia procedurii de alimentare cu soluţie de parbriz a invenţiei «Good Fill». Delegaţia AGEPI a Moldovei a apreciat versatilitatea şi aplicabilitatea invenţiei în funcţie de piaţă de consum”, a mai declarat inventatorul devean.

În filmul de prezentare a invenţiei sale, Corneliu Birtok Băneasă a ales să amplaseze dispozitivul într-o staţie de carburanţi, lângă o pompă de benzină. Dispozitivul are forma unei picături, aproximativ doi metri înălţime şi este prevăzut cu mai multe pompe în funcţie de tipul de lichid de parbriz dorit de şoferi.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*