Ultimele Știri

Video: Revoluție la Budapesta

Peste 20.000 de oameni au ieșit pe străzile din centrul  Budapestei, în semn de revoltă pentru decizia Guvernului de a impune o taxă pentru folosirea internetului, o măsură considerată de protestatari drept anti-democrată.

Demonstranții au protestat în fața Ministerului Economiei și au aruncat cu piese vechi de calculatoare în porțile partidului Fidesz, aflat la guvernare. 

„Cei care folosesc internetul  văd tot ceea ce se întâmplă în  lume, de aceea guvernul nu vrea un Internet liber”, a declarat Balazs Gulyas, un organizator  al protestului.

UNGARIA

Poiectul de lege propus de guvernul prim-ministrului  Viktor Orban ar percepe o taxă de 0.50 de euro pe gigabyte. Ungurii au reclamat această decizie anti-democratică și au declarat că  această lege îi va afecta pe cei săraci.

Postare de Revolution News.

Ministerul Economiei estimează că taxa va aduce în jur de 20 de miliarde de forinți la buget (280 milioane lei). Propunerea a stârnit însă critici din partea companiilor telecom, care spun ca nu au fost consultate.

O astfel de taxă “amenință dezvoltarea internetului broadband în Ungaria și a societății digitale”, susține Magyar Telekom într-un comunicat trimis Reuters.

10712931_653042658145145_8898998659600745818_n

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Video: Revoluție la Budapesta

  1. Acum e momentul prielnic ca electoratul sa impulsioneze PSD si viitoarea presedintie sa-si intregeasca proiectul de tara cu investitii masive in Edu si Cultura. Avem de recuperat o istorie culturala netraita din cauza navalirilor barbare/ imperiilor deznationalizante, asa ca tb sa bagam la Constitutie regula ca 10% din investitiile in carosabil/ imobiliare se transfera obligatoriu la Infrastructura Intelectuala. Festivalul Enescu ne-a dat iluzia, chiar fara TVR Cultural, ca se intâmpla ceva in localuri mostenite de la Regina Elisabeta (Ateneul) si de la Gheorghiu-Dej (Sala Palatului, Sala Radio, Opera, Pavilionul Romexpo Gaudeamus, Circul!). Sade rusine sa ai localurile de arta presarate mai mult prin Centru, cele 6 sectoare fiind fiecare cam cât un Cluj, cu densitate culturala insa mai apropiata de a Baraganului decât de a Budapestei si tocmai avem azi ocazia sa devenim noi cei mai europeni, sa nu ne dea afara din UE-NATO pt coruptie.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*