Ultimele Știri

Video: Revoltă împotriva Franței și a ziarului Charlie Hebdo în Pakistan, Nigeria și Yemen

În urmă cu câteva zile o serie de proteste au izbucnit în mai multe țări musulmane împotriva ziarului Charlie Hebdo care a publicat o nouă caricatură cu profetul Mahommed pe prima pagină după atentatul terorist de săptămâna trecută de la Paris.

Sâmbătă avocații pakistanezi au ieșit în stradă pentru a-și declara nemulțumirea față de publicarea caricaturilor cu Mahommed pe prima pagină a ziarului Charlie Hebdo. Potrivit presei locale, circa 15.000 mii de cazuri au fost amânate din cauza grevei. Avocații cer o lege internațională care să interzică blasfemiile la adresa profetului și a islamului. 

Proteste violente au avut loc și zilele trecute, iar un fotograf AFP a fost rănit grav. În Nigeria se află fieful terorist al grupării Boko Haram care a ucis mii de persoane în ultimul an. Aici s-au înregistrat proteste violente și 4 persoane au fost ucise în confruntări.

Yemen o altă locație cunoscută pentru atentatele teroriste și fief al Al-Quaeda, a fost scena unor proteste violente. Aceștia au incendiat steagul Franței și au declarat că îi vor ucide pe cei care își bat joc de profet și de islam. Frații Kouachi cei care au atacat sediul Charlie Hebdo unde au ucis 10 jurnaliști și doi polițiști au declarat că fac parte din Al-Quaeda yemenită. 

Săptămâna trecută, 17 de persoane au fost ucise în Franța în trei zile de violență, datorită caricaturilor ziarului Charlie Hebdo, cunoscut pentru atacurile sale satirice asupra Islamului și a altor religii.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*