Ultimele Știri

VIDEO: Rebelii proruşi au executat sumar militari ucraineni ţinuţi în captivitate

crime de razboi

Agenţia pentru apărarea drepturilor omului Amnesty Internaţional afirmă că în estul separatist din estul Ucrainei s-au comis crime împotriva umanităţii şi au avut loc execuţii sumare.

Presa Liberă a relatat în repetate rânduri despre crimele de război şi execuţiile sumare realizate de separatiştii proruşi care au ocupat o parte din regiunea Donbas din estul Ucrainei, însă nimeni nu a luat vreo poziţie faţă de genocidul comis.

FOTO: Portul Mariupol distrus de un atac cu rachete. Cel puțin 30 de morți și 100 de răniți

Prizonieri de război executaţi sumar de separatiştii ruşi

Mai mulţi martori au declarat pentru organizaţia de apărarea drepturilor omului că un militar ucrainean a fost împuşcat de la mică distanţă de către un comandant separatist.

Amnesty a mai anunţat că deţine înregistrări video cu alţi trei militari ţinuţi în captivitate, iar apoi morţi, la o morgă, prezentând răni la cap şi în partea superioară a corpului, provocate de gloanţe.

Un armistiţiu fragil se află în vigoare în estul Ucrainei începând din 14 februarie. Crimele pe care le-a documentat sunt asimilate crimelor de război, a subliniat Amnesty.

„Aceste acuzaţii este necesar să fie investigate prompt, complet şi imparţial, iar făptaşii judecaţi în procese corecte de către autorităţile recunoscute”, a declarat Denis Krivosheev, adjunctul directorului AI pentru Europa şi Asia Centrală.

Acuzaţiile apar după ce un comandant separatist a declarat pentru ziarul ucrainean Kyiv Post că a executat personal 15 militari ucraineni din cadrul forţelor armate naţionale după ce au fost capturaţi.

Un consilier al rebelilor a declarat anul trecut pentru BBC că separatiştii proruşi au efectuat execuţii într-o zonă aflată sub controlul insurgenţilor, cu scopul de a „împiedica haosul”.

Peste 6.000 de persoane au fost ucise de la izbucnirea războiului între separatişti proruşi şi forţele armate naţionale ucrainene în estul Ucrainei, în urmă cu un an.

Comentarii prin Facebook

4 Comentarii on VIDEO: Rebelii proruşi au executat sumar militari ucraineni ţinuţi în captivitate

  1. CINE SA DUS CU RAZBOIUL IN DOMBAS?
    CINE A TRECUT NISTRUL SI A FOST ZDROBIT LA STALINGRAD CINE VORBESTE DE CINSTE AICI,

  2. Mihai Rusu. Sugi pula sugaciule comunist ce ești!!ai noroc ca nu te cunosc personal ca te-as împușca !!!

  3. Bunica Ayahuasca // 10 aprilie 2015 at 0:02 // Răspunde

    Bineinteles! Chiar am auzit ca rebelii prorusi au devenit canibali deoarece au ajuns la concluzia ca ukrainenii sunt foarte gustosi. Plus ca organizau niste focuri mari de tabara unde prajeau ukreaineni pe protap

  4. bv lor 🙂 ucrainienii aia au omorat civil.. merita ce au primit

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*