Ultimele Știri

VIDEO: Rebelii au declarat război! Rusia este umilită în Siria

su-25

Aviația rusă, în cooperare cu armata siriană, a efectuat miercuri primele bombardamente contra unor ”poziții ale teroriștilor” situate în trei provincii din Siria, a confirmat o sursă siriană din domeniul securității.

”Avioane ruse și siriene au desfășurat mai multe raiduri contra pozițiilor teroriste în Hama, Homs și Latakia”, în nord-vestul și centrul țării, a precizat sursa citată.

Conform unei înregistrări video apărute pe internet, rebelii sirieni, cei care opun rezistență armată regimului președintelui Bashar al-Assad, susțin că, joi, ar ar fi doborât un avion de vânătoare rus. Su-25 era implicat în operațiunea aeriană demarată în sprijinul actualei puteri de la Damasc, relatează agenția de presă Unian.

În înregistrare se poate vedea cum un avion militar pierde din altitudine, însă neputându-se constata prejudicii. În textul care însoțește clipul video, rebelii sirieni susțin că au doborât un avion militar în zona provinciei Hama, acolo unde aviația rusă a bombardat anterior mai multe ținte.

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a recomandat presei să se axeze pe informațiile difuzate oficial de autoritățile moscovite. Kremlinul nu a dorit să facă vreun comentariu cu privire la această înregistrare apărută pe YouTube.

‘Eu nu comentez YouTube-ul. Vă propun să vă orientați după informațiile Ministerului rus al Apărării’, le-a spus Peskov jurnaliștilor.

Cunoscută mai mult ca Armata Islamului, gruparea extremistă Jaysh al-Islam, anunțase anterior că a declarat război Rusiei pentru că a intervenit în conflictul din Siria și au amenințat că vor ataca forțele ruse care se află în zonă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*