Ultimele Știri

Video: Răzvan Burleanu îl atacă dur pe Mircea Sandu

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, l-a atacat dur pe Mircea Sandu la ultima conferință de presă unde Victor Pițurcă și-a anunțat plecarea de la echipa națională, după ce predecesorul său l-a numit „impostor” şi l-a acuzat că nu a putut obține bani din clauza de reziliere.

Victor Pițurcă a părăsit echipa națională și a plecat în Arabia Saudită, la Al-Ittihad, fără să plătească o clauză de 700.000 de euro, pe care trebuia să o achite dacă pleacă înainte de termen. Acuzat fiind de mai multă lume, printre care și de fostul președinte al FRF, Răzvan Burleanu a reacționat destul de dur în adresa lui Mircea Sandu.

„Este un moment important pe care unii oameni, cum ar fi Mircea Sandu, se grăbesc să semene discordie. Îi doresc domnului Mircea Sandu să aibă grijă de drumurile domniei sale la DNA. Să ne lase puțin în pace că avem treabă și o facem bine. Nu ne ating lăturile dumnealui. Face acest lucru din lipsă de ocupație, un personaj care și-a tras prime de necalificare din drama unei națiuni”, a declarat Răzvan Burleanu.

Explicația pe care a oferit-o despre cum a pierdut cei 700.000 de euro a fost destul de încurcată.

„S-a modificat contractul lui Piţurcă şi am introdus o clauză conform căreia niciuna dintre părţi nu trebuie să plătească despăgubiri dacă se întrerupe relaţia contractuală până la finalul acestui an. Ne-am asumat acest angajament pentru a nu avea o atmosferă contraproductivă în interiorul echipei naţionale, aceasta decizie fiind luată înainte de dubla cu Ungaria şi Finlanda. Dacă rezultatele puneau în pericol calificarea, am fi renunţat noi la serviciile dânsului, fără să fim nevoiţi să plătim despăgubiri. Însă domnul Victor Piţurcă şi-a dorit foarte mult să plece. Nu am avut pârghiile necesare să-l facem să rămână, ştiu că îşi dorea foarte mult să plece. Nu mai aveam niciun interes să încercăm să-l ţinem cu forţa”, a spus președintele Burleanu.

În cadrul aceleași conferințe de presă Răzvan Burleanu a anunțat că noul antrenor al echipei naționale va fi anunțat până la finalul săptămânii viitoare.

„Nu pot să vă dau nume, dar noul selecționer va fi român. M-am consultat cu mai mulți specialiști și cu jucătorii echipei naționale despre el. Suntem obligați să facem cea mai bună alegere. Nu trebuie să ne pripim. Da, știu cine va fi noul selecționer. Până la finalul săptămânii viitoare va fi anunțat. Acum nu putem pentru că este sub contract. Singurul obiectiv va fi să ne califice la EURO 2016”, a spus Răzvan Burleanu.

Deși existau diverse suspiciuni în privința noului selecționer, se pare că Walter Zenga iese din schemă, la fel ca şi Anghel Iordănescu, iar cel mai probabil, noul antrenor al echipei naționale va fi Cosmin Contra, deoarece Dan Petrescu, Olăroiu sau Reghecampf sunt prea scumpi şi n-au de gând să părăsească zona arabă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*