Ultimele Știri

Video: Războiul ruso-ucrainean face noi victime în rândul civililor

Marți la întâlnirea de la Minsk, președintele rus Vladimir Putin și președintele ucrainean Petro Poroșenko, au promis că vor căuta o cale pașnică pentru rezolvarea conflictului din regiunea Donbas. În urma acestei întâlniri, luptele din regiunea separatistă au devenit și mai crâncene.  Separatiștii proruși au primit un sprijin substanțial din partea Rusiei, constând în ajutoare umanitare, armament și numeroase blindate.

donetsk1

Trupele ruse au încercat să deschidă un nou front în zona orașului Mariupol, punct cheie în lupta pentru regiune. Armata ucraineană nu face față atacurilor separatiste, iar în ultimele zile a început să piardă teren, orașul Ilovaisk fiind cucerit aproape în totalitate de proruși. Miercuri armata ucraineană a efectuat un bombardament asupra orașului Donetsk, în urma căruia și-au pierdut viața 11 civili și alte 22 de persoane au fost rănite. Aceste bombardamente ale armatei ucrainene care creează victime în rândul civililor, nu pot duce decât la o înverșunarea a luptelor în zonă.

Clădirile de pe bulevardul Shevchenko au fost cele mai afectate în urma bombardamentului. Lupta orgoliilor în acest război ruso-ucrainean cauzează moartea a sute, chiar a mii de oameni nevinovați. Președintele rus Vladimir Putin este principalul artizan al acestui război dar și principalul susținător din umbră al separatiștilor din Donbas, cu scopul și dorința sa nebună de a crea „Noua Rusie”.

 

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*