Ultimele Știri

VIDEO: Răscoală în Gara de Est din Budapesta. Sute de imigranți protestează

Gara de Est (Keleti) din Budapesta a fost redeschisă, dar imigranților tot nu li se permite accesul

Gara de Est (Keleti) din Budapesta a fost închisă marți și evacuată, iar traficul a fost suspendat din cauza afluxului de sute de imigranți care încercau să se îmbarce la bordul trenurilor spre Austria și Germania. Ulterior, gara a fost redeschisă la ora locală 10:00,  însă imigranților aflați în zonă tot nu li se permite accesul.

‘Niciun tren nu va sosi și nu va pleca din gara Keleti până la noi ordine. Cerem tuturor să părăsească locul’, a fost mesajul transmis la difuzoare, în timp ce sute de polițiști au început să evacueze gara, unde numeroși imigranți au reușit să plece luni spre Austria, iar apoi spre Germania.

Potrivit MTI, gara a fost închisă începând cu ora locală 09:00 pentru o perioadă de timp nespecificată și tuturor pasagerilor li s-a cerut să părăsească zona. Un jurnalist al MTI a anunțat că zona din fața gării era plină de imigranți, iar polițiștii s-au așezat în formație pentru a bloca accesul imigranților către persoane. Poliția a blocat accesul în gară și dinspre pasajul pietonal.

Decizia privind evacuarea gării a fost luată după ce aproximativ 500 de imigranți au încercat să se urce la bordul unui tren cu destinația Viena, a relatat un jurnalist AFP.

Imigranții au început să strige, în timp ce sute de polițiști, între care scutieri, au început să-i conducă spre ieșire. Imigranții nu au opus rezistență. Niciun incident nu a fost raportat.

keleti31

În același timp, sute de imigranți așteptau în afara gării, de unde pleacă de obicei toate trenurile spre Austria, poliția blocându-le accesul spre acest loc. Reuters scrie că ar fi vorba de 1.000 de imigranți care așteaptă în fața gării și care strigă ‘Germania, Germania!’.

Un total de 3.650 de imigranți au plecat cu trenul de la Budapesta spre Viena luni, un record în acest an pentru o singură zi, a declarat, marți, poliția austriacă.

keletieur

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*