VIDEO: Protestul RADET anunță o iarnă neagră pentru bucureșteni

teava sparta

700 de angajați RADET au protestat astăzi în fața Guvernului. Oamenii sunt nemulțumiți pentru că nu și-au primit salariile la timp și pentru că nu li se pun la dispoziție materiale pentru a lucra.

Dacă vă întrebați „bun, și ce mă interesează pe mine?”, trebuie să știți că aceștia sunt oamenii care repară țevile ce vă aduc apa caldă în apartament. Protestul de azi este acel simptom care nu pare foarte grav, dar care anunță o maladie în fază terminală.

RADET se află într-o situație dezastruoasă. Regia are datorii de peste trei miliarde de lei. În plus, Electrocentrale București a pus poprire de 100% pe conturile RADET. Asta înseamnă că toate activitățile instituției sunt înghețate. O veste extrem de proastă pentru bucureșteni, pentru că acum, când începe să se încălzească, este momentul să repari țevile ruginite ale rețelei de alimentare cu agentul termic.

Sute de bucureșteni au stat în frig iarna trecută, la temperaturi sub 0 grade. Vine vara, iar situația de la RADET e mai gravă ca oricând. Țevile nu o să se repare singure și puteți fi siguri că în următorul sezon rece, numărul oamenilor care vor face țurțuri în case va crește considerabil.

Decizia de a bloca banii RADET a fost luată în condițiile în care Elcen cere în instanță plata a 500 de milioane de lei, iar regia nu poate plăti din datorii pentru că autoritățile locale din București nu au platit subvenția. 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *