Ultimele Știri

(VIDEO) Proteste la Dacia: ”Jos Guvernul”, ”jos MAFIA”!

Singurul brand de România cu care ne mai mândream și noi românii când ieșeam printr-un concediu prin Antalya sau la Nisipurile de Aur, Dacia, iată e pe ducă. Aproximativ 10.000 de oameni au ieșit în stradă la Mioveni nemulțumiți de faptul că se tergiversează finalizarea autostrăzii Piteşti-Sibiu, una importantă pentru că generează locuri de muncă în zonă.

Angajații de la Dacia vor  cu alte cuvinte accelerarea lucrărilor premergătoare şi demararea urgentă a construcţiei autostrăzii Piteşti-Sibiu, modificări legislative care să descurajeze importul de maşini second-hand, modificarea legislaţiei în vederea introducerii contractelor de muncă la nivel naţional şi la ramură, dar şi asigurarea unei asistenţe medicale la standarde europene, ţinând cont de necesităţile sanitare ale locuitorilor din Mioveni şi din împrejurimi. Vinovat de serviciu este Guvernul condus de premierul tehnocrat Dacian Cioloș.

Constantin Stroe, fostul director Dacia 

„Nu vreau să vorbesc pentru că o să se interpreteze că sunt în spatele protestelor. E meritul sindicatelor că au scos oamenii în stradă”

Angajaţii protestanți aparţin atât Uzinei Dacia, fiind lucrători de la fiecare secţie a constructorului de maşini, însă lucrează şi  la Johnson Controls şi Leoni care sunt participanţi în miting. „Jos Mafia” și „jos Guvernul” au strigat protestanții.

Ei cer  politicienilor să facă modificări legislative care să descurajeze importul de maşini second-hand şi să ia măsuri care să vină în sprijinul vânzarii autoturismelor din producţia din țară. Dacia a luat ființă în anul 1966 însă după anii ’80 francezii de la Renault au cam robotizat fabrica. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*