Ultimele Știri

VIDEO: Proteste în GAZA împotriva Franței și a ziarului Charlie Hebdo

Forțele de securitate ale Hamas au permis un miting,  luni, activiștilor jihadisti salafiți din Fâșia Gaza cunoscuți ca susținători ai  Statului Islamic.

Protestatarii au ars steaguri franceze și au fluturat steagurile negre ale ISIS. Ei au ținut în mâini poze cu cei doi teroriști care au comis atacul de la Charlie Hebdo și o poză cu Amedy Coulibaly cel care a ucis o polițiștă și 4 evrei într-o luare de ostatici la un supermarket. 

Protestatarii au mărșăluit până la sediul Centrului Cultural Francez din Gaza, dar au fost împiedicați să  intre în interior de poliția Hamas. 

„Pentru Mohammed, pace fie asupra lui, armatele din Irak și armatele din Levant sunt gata să lupte pentru el. Și armata va porni de la Ierusalim, cu voia lui Dumnezeu. Nu am ieșit (din orice alt motiv), dar îl sprijinim pe profetul mult iubit, pace fie asupra lui”, a spus unul dintre protestatari.

Demonstrația a avut loc la cinci zile după ce săptămânalul satiric francez Charlie Hebdo, în prima sa emisie de la atentatele teroriste, a publicat din nou o caricatură a profetului Mahomed, ceea ce a dus ciocniri violente în unele țări musulmane.

Spre sfârșitul manifestației au izbucnit violențe între demonstranți și poliție, care a tras în aer pentru a dispersa mulțimea.

Salafiții din Gaza sunt susținători ai războiului sfânt și sunt apropiați de Statul Islamic și al-Qaida. Hamas, în schimb, luptă pentru distrugerea Israelului, nu acționează în străinătate și a demonstrat puțină toleranță pentru mișcările salafiților din Fâșia Gaza, având conflicte sporadice cu membrii acestei comunități. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*