Ultimele Știri

VIDEO: Procurorii DNA au descins din nou la Primăria Timișoara

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție se pare că au făcut un obicei în descinderile repetate efectuate la Primăria Timișoara. Vorbim de același dosar privind vânzarea de locuinţe naţionalizate către chiriaşii acestora, după anul 2012, dosar în care sunt vizate clanurile interlope locale și membri din cadrul primăriei.

Surse judiciare au declarat că procurorii DNA de la Bucureşti fac o percheziţie la Primăria Timişoara, ei verificând modul în care au fost vândute casele naţionalizate în baza legii 112/1995. Printre beneficiarii Legii 112/1995 se numară judecători, procurori, polițiști, dar și mai multe familii interlope de romi care au pus mâna pe mai multe case pe de bulevardul Loga din Timișoara.

În luna aprilie, procurorii DNA au ridicat de la Primăria Timișoara sute de dosare privind vânzari de imobile către chiriași, prin Legea 112/1995.

Ziarul Pressalert relatează faptul că unele documente ar fi fost semnate de primarul Nicolae Robu: ”Ancheta vizează toate contractele din 1996 până în prezent, câteva dintre dosare fiind semnate de primarul Nicolae Robu. În aprilie, anchetatorii au ridicat peste 10.000 de dosare.”

Presa: Dl. Robu de ce vine DNA-ul atât de des la Primăria Timișoara?

“Nu ştiu. La mine nu au fost niciodată. Nu ştiu ce să vă spun. Sper să nu vină la mine. Vin la instituţia primarului. Vă voi spune când aflu. Ştiţi că sunt deschis.”, a declarat primarul Nicolae Robu vizibil iritat de întrebarea ziariștilor.

Potrivit acestei legi, locuinţele care au fost naţionalizate de comunişti au putut fi vândute chiriaşilor care locuiau în acestea. La Primăria Timişoara, comisia de aplicare a Legii 112/1995 a emis un act care permitea vânzarea acestor immobile celor care nu erau chiriaşi la momentul intrării în vigoare a acestei legi. Din comisie au făcut parte fostul primar Gheorghe Ciuhandu, fostul director al Direcţiei de Patromoniu Nicuşor Miuţ şi fostul şef al Administraţiei Domeniului Public Liviu Barbu.

În acelaşi dosar au mai fost audiaţi şi secretarul Primăriei Timişoara, Ioan Cojicari, precum şi fostul şef al Direcţiei de Patrimoniu din Primăria Timişoara Nicuşor Miuţ.

Clanurile de romi din Timişoara au pus mâna în ultimii 20 de ani pe zeci de imobile din centrul Timişoarei, acţionând de multe ori prin teroare şi ilegalităţi. Cazurile în care s-a acţionat ferm împotriva mafiei imobiliare au fost puţine, iar în unele cazuri în care au fost totuşi deschise dosare, acestea s-au blocat prin diferite sertare sau sunt încă în instanţă.

Primăria Timişoara a vândut apartamente şi persoanelor care au încheiat contracte de închiriere mult după intrarea în vigoare a legii. Printre beneficiari aflându-se judecători, polițiști şi procurori.

Un document arată că vânzările unor apartamente către procurorii care nu erau chiriaşi la intrarea în vigoare a legii s-a făcut în baza unei note a Comisiei de Aplicare a Legii 112, act emis în iulie 1998 şi semnat de mai mulţi „grei” ai Primăriei Timişoara. În şedinţa din întâi iulie 1998, comisia a hotărât, în ciuda legii, să se vândă locuinţe şi acelora care nu erau chiriaşi la momentul intrării în vigoare a legii. Decizia a fost motivată prin faptul că „există precedente”.

627x0

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*