Ultimele Știri

VIDEO: Prima ninsoare, imagini impresionante din Moldova

ninsoare Pojorâta - jud. Suceava - 11 octombrie, 2015

Prima ninsoare a acoperit Moldova cu o mantie albă, creând un tărâm de basm. Meteorologii au emis un cod portocaliu de ninsori și viscol în judeţul Suceava şi în zona de munte a judeţului Neamţ. Stratul de zăpadă va depăşi 10…15 cm și se vor înregistra intensificări ale vântului de peste 70…80 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

Codul Portocaliu de ninsori și viscol a intrat în vigoare duminică la ora 13.00 și este valabil până luni la ora 10.00. Precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare se vor semnala şi în zonele montane înalte din restul ţării, dar şi în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei.

 

„Am vorbit cu cei de la poliţie şi dacă situaţia o va impune vor fi echipaje de poliţie pentru verificarea stării pneurilor maşinilor, şi eventual pentru restricţionarea traficului greu. Depinde de evoluţia vremii. Iar dacă poleiul sau stratul de zăpadă de pe carosabil va crea probleme vom încerca să ţinem maşinile de mare tonaj în parcări pentru a nu bloca drumurile naţionale şi europene”, a spus prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim.

Filtrele vor fi organizate în special în zonele de drumuri în care au mai fost înregistrate probleme, respectiv în zona pasurilor Mestecăniş, Tihuţa sau Palma.

Inspectoratul de Jandarmi Bistriţa Năsăud anunţă că răcirea bruscă a vremii a adus primele ninsori în Pasul Rotunda din Munții Rodnei, stratul de zăpadă măsurând duminică, în zonă, aproximativ 10 centimetri. Jandarmii le recomandă tuturor celor interesați de traversarea DN 17D prin Valea Mare — Pasul Rotunda — Cârlibaba să evite acest tronson.

Pasul Rotunda este situat la o altitudine de aproximativ 1.270 metri, între Munții Rodnei și Munții Suhard, drumul județean care îl străbate nefiind modernizat.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*