VIDEO – Povestea celui mai mare falsificator de bani din istorie: ”De ce să nu sari peste majoritatea paşilor şi să treci direct la obţinutul banilor?“

  • Nicoleta Ungureanu
  • 4 septembrie 2016
  • Social

Frank Bourassa a devenit cel mai prolific falsificator de bani din istorie, iar povestea lui începe în anul 2009, când a primit primul transport de hârtii albe, pe care urmau să fie imprimate bacnotele, conform Business Magazin.

Ambiţiile criminale ale lui Frank Bourassa, ajuns astăzi la 44 de ani, au început să se dezvolte când el era în clasa a VIII-a: „Am dezvoltat o reţea de hoţi din magazine“, povesteşte bărbatul. „Am început să fac bani, sute de dolari pe săptămână, era foarte mult pentru un puşti!“.

La 15 ani s-a mutat din casa părinţilor, a renunţat la şcoală şi şi-a închiriat propriul apartament. Şi-a găsit un job cinstit, lucrând la un atelier auto; în acelaşi timp însă el vindea şi maşini furate. „Aveam câţiva băieţi pe care îi sunam, le spuneam de ce maşini am nevoie şi ei mi le aduceau. Câte maşini am furat? Nu ştiu, cred că vreo 500“.

La vârsta de 28-29 de ani, Frank Bourassa a încercat să se îmbogățească prin mijloace legale, însă descrie această încercare ca fiind cea mai mare greșeală din viața lui. Și-a a deschis o mică fabrică specializată în producţia de pantofi şi plăcuţe şi frână. Unitatea a avut un oarecare succes, dar acest succes „cinstit“ nu i-a adus nicio satisfacţie.„Lucram douăzeci de ore pe zi, nici nu mai apucam să dorm. Era o nebunie“.

Aşa că Frank Bourassa s-a întors la încălcarea legii. „Oamenii câştigau destul de mult din traficul de marijuana în acea perioadă, aşa că m-am gândit să încerc şi eu“.

Bourassaa schițat o listă de „bune practici“: „niciodată să nu cheltui tu din bani“, a explicat bărbatul. „Trebuie să fii cât mai departe de locul în care aceştia intră pe piaţă. De aceea nu trebuie să îi vinzi cuiva care i-ar putea cheltui local – cele mai bune pieţe, pentru mine, ar fi fost Europa sau Asia. Şi mai e ceva important: trebuie să rezişti tentaţiei de a tipări bancnote mari. Printează hârtii de 20 de dolari. Toată lumea se uită cu atenţie la o hârtie de 100 de dolari, dar nimeni nu mai dă atenţie uneia de 20. În cele din urmă, nu te zgârci la materiale. Cei mai mulţi falsificatori folosesc imprimante luate de la magazinul de la colţ şi apoi se miră că au fost prinşi; dacă vrei să faci ceva serios, atunci îţi trebuie echipament de calitate“.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *