Ultimele Știri

VIDEO: Plouă cu obuze în Donețk, Debalțevo și Lugansk

Războiul din estul Ucrainei devine din ce în ce mai violent, cu mai multe victime și mai multe atacuri militare.

Separatiștii nu renunță la încetarea focului din regiunea Debalțevo, chiar dacă intenția lor de a încercui militarii ucraineni a eșuat. Presa ucraineană scrie că a fost distrusă o coloană militară a rușilor care se îndrepta spre Debalțevo, astfel teroriștii au fost nevoiți să redirecționeze atacurile în alte două direcții: Cernuhino și Uglegorsk, încercând să gonească forțele ucrainene din oraș, spre partea de nord a regiunii.

Totuși pe parcursul zilei de ieri obuzele nu au contenit în orașele din estul Ucrainei. Un autobuz de rută și clădirea consiliului local din Debalțevo au fost distruse de obuze. Prin aceste atacuri militare, separatiștii încearcă să împiedice evacuarea locuitorilor din regiune. Nouă persoane dintre cei care se pregăteau să părăsească orașul au fost rănite și transportate de urgență la spital.

La Doneţk, exploziile obuzelor de artilerie au devenit deja parte din viaţa cotidiană, iar spitalele sunt pline de răniţi. Printre ei, şi o tânără de 22 de ani, o poliţistă a rămas fără mâna dreaptă şi fără piciorul stâng, în urma exploziei unui proiectil, într-o staţie de autobuz, iar o alta a găsit cadavrul soţului doborât de schije, chiar lângă maşina acestuia.

Pe lângă toate acestea, în spitalele supraaglomerate de militarii ruși nu se mai regăsesc medicamente, iar un anestezist a fost omorât din cauza că nu a putut opri hemoragia unui terorist.

În Mariupol, separatiștii atacă orașul cu artilerie reactivă. Declarația a fost făcută în această dimineață de către serviciului de presă Azov, în timp ce jurnaliștii de la ATO au anunțat moartea a 5 militari ucraineni și rănirea altor 29, dintre care 15 sunt în stare critică.

În regiunea Lugansk, doi localnici și-au pierdut viața, iar 5 au fost răniți, după ce, ieri, la prânz, separatiștii au deschis focul din sisteme GRAD asupra străzilor Sadovoi, Okteabrisk și Lenina distrugând mai mult de zece case.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*